Malatya’da engelli bireylerin diş taraması yapılıyor

Malatya’da engelli bireylerin diş taraması yapılıyor

Sağlık 26.10.2023 16:07:19 0
Malatya’da engelli bireylerin diş taraması yapılıyor
Tarih: 26.10.2023 16:07 Güncelleme: 26.10.2023 16:07
Malatya Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Gülümsemeye Engel Yok’ projesi ile engelli bireylerin diş taraması yapılıyor.
Projenin ilk etabında Ali Kuşçu Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nda gerçekleştirilen diş taraması programına Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Sağlık İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır katıldı.
Engelli vatandaşların sağlık hizmetlerine erişilebilirliğini kolaylaştırmak adına orta ve ağır mental retardasyon, otizm, down sendromu gibi hastalığı olan çocukların ağız ve diş sağlığı muayeneleri yapılacağı proje ile bu bireylerin poliklinikte randevu, sıra olmaksızın, en kısa sürede tedavilerini gerçekleştirilecek. İlk etapta Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren uygulama okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde kayıtlı bulunan 3 bin 580 engelli öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiği proje ile ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılının coşkusunu bugünlerde hep birlikte yaşadıklarını belirtti. Bu çerçevede ‘Gülümsemeye Engel yok” projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Berk, “Malatya’da kayıtlı 3 bin 580 engelli vatandaşımızın hepsini tarayacağız. Diş macunlarını, diş fırçalarını biz veriyoruz. Ciddi diş problemi olan hastalarımızı da diş hastanemize taşıyacağız. Bütün engelli vatandaşlarımızın 2024 yılına girmeden diş bakımlarını yapmayı hedefliyoruz. İnşallah Cumhuriyetimizin 2 yüzyılının birinci yüzyıldan daha hayırlı, bütün engellilerimizin de gülüşlerine engel olmadan geçer” şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ise bulundukları okulun özel bir alan olduğunu belirterek, “Burası özel bir alan, özel bir okul. Öğrencilerimiz de çok kıymetli ve çok özel. Burada vermiş olduğumuz bu hizmetten ötürü gurur duyuyoruz. Bu özel öğrencilerimizin de duasını alıyoruz ve aldığımız için de ayakta kalıyoruz. Türkiye yüzyılında tüm kurumların omuz omuza faaliyet yürüttüğü bir zaman diliminde yaşıyoruz ve buna ihtiyacımız var” dedi.
Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak ise 6 Şubat depreminin ağır bir şekilde yaşayan bir ilçe olduklarını dile getirerek, “Bu proje çok değerli bir hizmet. İl Sağlık Müdürlüğümüzün da hayata gülümse projesi kapsamında yapılan bu etkinlikte öğrencilerin diş taramaları gerçekleştirilecek. Hem öğrencilerimize farklı bir ortam sağlayacak, hem de sağlıklarının daha iyi takip edilmesi adına böyle bir projenin gerçekleştirilmesi bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Emeği geçenlere tekrardan teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ