Malatya’da dilencilere yönelik denetimler arttı

Malatya’da dilencilere yönelik denetimler arttı

Asayiş 30.10.2023 14:31:02 0
Malatya’da dilencilere yönelik denetimler arttı
Tarih: 30.10.2023 14:31 Güncelleme: 30.10.2023 14:31
Malatya’da 2023 yılında dilencilere yönelik 6 bin 734 denetim gerçekleştirildiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hüseyin Hanbay, dilencilik yaptığı tespit edilen 198 kişiye 58 bin 426 lira cezai işlem uygulandığını söyledi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekiplerince müşterek olarak kurulan Mobil Huzur ve Denetim Ekibi, toplumun yardımseverlik duygularını sömürerek, insanlardan para ve yiyecek istemeyi alışkanlık haline getiren, kolay ve haksız kazanç elde etmeye çalışan dilencilere yönelik denetimlerini sürdürüyor.
2023 yılında Malatya’da 6 bin 734 adet denetim gerçekleştirdiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hüseyin Hanbay, 4 bin 275 adet dilencilik faaliyeti engellendiklerini söyledi.
Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hüseyin Hanbay, “Belediyemiz yetki ve sorumluluğundaki ana yol, cadde, kavşak, meydan ve bulvarlarda tespit edilen dilencilere yönelik denetimler yapılıyor. Vatandaşlarımızın duygularını istismar ederek, dilencilik yapan kişilere, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 33’üncü maddesi gereği idari para cezası verilerek, dilencilikten elde etmiş oldukları gelirin mülkiyeti ise Belediye Encümen kararı ile kamuya geçirilmektedir” dedi.
Mobil Huzur ve Denetim ekibi olarak 2023 yılında şuana kadar dilencilik yaptığı tespit edilen 198 kişiye müdahale edildiğini ve toplam 58 bin 426 lira cezai işlem uygulandığını belirten Hanbay, ayrıca dilencilerin üzerinden çıkan 3 bin 485 lira paraya da ilgili mevzuat hükümlerince el konulduğunu aktardı.
Denetimlere ara verilmeyecek
Hanbay, vatandaşlarımızın duygularını istismar ederek haksız kazanç sağlayan kişilere yönelik denetimlere ara verilmeden devam edileceğini de ifade ederek, “Yılsonuna kadar dilencilik faaliyetlerini minimum seviyeye çekmek için ekiplerimiz üstüne düşen görevi yerine getireceklerdir. Vatandaşlarımızdan da duygu sömürüsü yapan dilencilere müsamaha göstermemelerini bekliyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ