Malatya’da dilencilere yönelik denetimler arttı

Malatya’da dilencilere yönelik denetimler arttı

Asayiş 30.10.2023 14:31:02 0
Malatya’da dilencilere yönelik denetimler arttı
Tarih: 30.10.2023 14:31 Güncelleme: 30.10.2023 14:31
Malatya’da 2023 yılında dilencilere yönelik 6 bin 734 denetim gerçekleştirildiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hüseyin Hanbay, dilencilik yaptığı tespit edilen 198 kişiye 58 bin 426 lira cezai işlem uygulandığını söyledi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekiplerince müşterek olarak kurulan Mobil Huzur ve Denetim Ekibi, toplumun yardımseverlik duygularını sömürerek, insanlardan para ve yiyecek istemeyi alışkanlık haline getiren, kolay ve haksız kazanç elde etmeye çalışan dilencilere yönelik denetimlerini sürdürüyor.
2023 yılında Malatya’da 6 bin 734 adet denetim gerçekleştirdiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hüseyin Hanbay, 4 bin 275 adet dilencilik faaliyeti engellendiklerini söyledi.
Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hüseyin Hanbay, “Belediyemiz yetki ve sorumluluğundaki ana yol, cadde, kavşak, meydan ve bulvarlarda tespit edilen dilencilere yönelik denetimler yapılıyor. Vatandaşlarımızın duygularını istismar ederek, dilencilik yapan kişilere, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 33’üncü maddesi gereği idari para cezası verilerek, dilencilikten elde etmiş oldukları gelirin mülkiyeti ise Belediye Encümen kararı ile kamuya geçirilmektedir” dedi.
Mobil Huzur ve Denetim ekibi olarak 2023 yılında şuana kadar dilencilik yaptığı tespit edilen 198 kişiye müdahale edildiğini ve toplam 58 bin 426 lira cezai işlem uygulandığını belirten Hanbay, ayrıca dilencilerin üzerinden çıkan 3 bin 485 lira paraya da ilgili mevzuat hükümlerince el konulduğunu aktardı.
Denetimlere ara verilmeyecek
Hanbay, vatandaşlarımızın duygularını istismar ederek haksız kazanç sağlayan kişilere yönelik denetimlere ara verilmeden devam edileceğini de ifade ederek, “Yılsonuna kadar dilencilik faaliyetlerini minimum seviyeye çekmek için ekiplerimiz üstüne düşen görevi yerine getireceklerdir. Vatandaşlarımızdan da duygu sömürüsü yapan dilencilere müsamaha göstermemelerini bekliyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Karaman FK: 0


Van Spor

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ