Malatya’da deprem sonrası bozulan yollar yenileniyor

Malatya’da deprem sonrası bozulan yollar yenileniyor

Genel 3.10.2023 16:24:06 0
Malatya’da deprem sonrası bozulan yollar yenileniyor
Tarih: 03.10.2023 16:24 Güncelleme: 03.10.2023 16:24
Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya’da depremin hasar verdiği yollardaki asfalt çalışmaları 13 ilçede ve kırsal mahallelerde devam ediyor.
6 Şubat tarihinde vuku bulan Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkımın gerçekleştiği illerden biri olan Malatya’da normalleşme süreci devam ediyor. Konteyner Kentler ile Geçici Ticaret Merkezlerinde de asfaltlama çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe ve grup yollarındaki çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri depremde hasar gören ve deforme olan yollarda asfalt ve yama çalışmalarına devam ediyor. Kent genelinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri vatandaşların daha sağlıklı bir şekilde ulaşımlarını sağlamaları için 7/24 esasına göre çalışmalar yapıyor.
13 ilçede ve kırsal mahallelerde çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüten Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri, deprem sonrası oluşan altyapı hasarları MASKİ tarafından giderildikten sonra tahrip olan ve bozulan yolları yeniden yaparak, modern bir hale getiriyor.
Deprem sonrası hayatın normale dönmeye başlaması ile birlikte çalışmalarını daha da yoğunlaştıran Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Malatya genelinde yapmış olduğu çalışmalar sonrasında toplam bin 600 km asfalt serimi, 700 km asfalt bakım ve onarım çalışması, 52 bin metrekare yama çalışması, 195 bin m2 kaldırım çalışması, 80 km stabilize, 20 km yol açma, 75 km yol genişletme çalışmaları, 4 Adet köprü, 5 adet menfez, 24 bin m3 taş duvar çalışması ile 11 bin m2 kilit taşı çalışması gerçekleştirildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ