Malatya’da arıtma tesisi tepkisi:

Malatya’da arıtma tesisi tepkisi:

Genel 4.04.2025 17:07:51 0
Malatya’da arıtma tesisi tepkisi:
Tarih: 04.04.2025 17:07 Güncelleme: 04.04.2025 17:07
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi’nde yapılması planlanan kanalizasyon arıtma tesisi, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.
Malatya Dilekliler Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ali Karadoğan, tesisin yerleşim yerine ve tarım arazilerine yakın olması nedeniyle halk sağlığı ve çevre açısından risk taşıdığını belirterek, projenin yeniden değerlendirilmesini talep etti.
Mahallelerinin yoğun bir nüfusa ve geniş tarım arazilerine sahip olduğunu vurgulayan Karadoğan, tesisin yerleşim yerine yakın olmasının koku, sinek ve sağlık problemleri oluşturacağını söyledi. Deprem sonrası bölgeye büyük bir göç yaşandığını ve vatandaşların kendi imkanlarıyla barınma sorununu çözmeye çalıştığını belirten Karadoğan, arıtma tesisinin mahalle halkı için ciddi bir sorun teşkil edeceğini ifade etti.
Karadoğan, arıtma tesisine karşı olmadıklarını ancak merkeze yakın bir noktada inşa edilmesine karşı çıktıklarını belirterek, tesisin daha kırsal bir alana kaydırılması gerektiğini vurguladı. Yetkililere seslenen Karadoğan, Dilek Mahallesi halkının taleplerinin dikkate alınmasını ve proje alanının gözden geçirilmesini istedi.
6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Dilek Mahallesi’nde altyapı ve üstyapı çalışmalarına duyulan ihtiyacın devam ettiğini belirten Karadoğan, esnafın zor durumda olduğunu ve konteynerlerde yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Mahalledeki ticarethanelerin yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Karadoğan, yerel yönetimlerden ve siyasilerden destek beklediklerini dile getirdi.
Dilek Mahallesi sakinleri, seslerini duyurmak için CİMER üzerinden başvuruda bulunmaya ve yetkililerden çözüm talep etmeye devam edeceklerini belirtti.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: malatya’da arıtma tesisi tepkisi:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ