Malatya’da Akpınar Çarşı Projesi, 2025’te tamamlanıyor, ilk teslimatlar Şubat’ta

Malatya’da Akpınar Çarşı Projesi, 2025’te tamamlanıyor, ilk teslimatlar Şubat’ta

Genel 18.10.2024 18:09:08 0
Malatya’da Akpınar Çarşı Projesi, 2025’te tamamlanıyor, ilk teslimatlar Şubat’ta
Tarih: 18.10.2024 18:09 Güncelleme: 18.10.2024 18:09
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şehir merkezindeki devam eden çarşı projesinde incelemelerde bulunarak konut ve işyerlerinin 2025 yılının ilk çeyreğinde hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Başkan Er, rezerv alanlarının da şehir için büyük bir şans olduğunu söyleyerek, “Malatya’mızın ayağa kalkması için gerçekten büyük bir şans” dedi.
6 Şubat depreminden etkilenen illerin başında yer alan Malatya’da rezerv alanlarında çalışmalar hızla sürerken, Akpınar ve Bakırcılar Çarşısı olarak bilinen bölgedeki çalışmaları Emlak Konut yetkileri ile birlikte inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Malatya’da inşaatların hızla yükseldiğini ifade eden Başkan Er, “Allah’a şükürler olsun. Tasarruf tedbirlerine rağmen deprem bölgeleri için başta Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız hiçbir kısıtlama yapmadan deprem bölgelerinin ayağa kalkması için en ufak bir kısıtlama yapmıyorlar. Şu anda Malatya’mızda evet başlangıçta yavaş olan bazı işler şu anda çok büyük bir ivme kazanmış durumda. Çok hızlı bir şekilde ilerliyoruz” dedi.
Çarşı projesinde birinci etabın bitmek üzere olduğunu ifade eden Er, “Allah izin verirse yılın ilk çeyreğinde yani Şubat, Mart gibi burada yaklaşık bin 300 dükkan, 760 tane ofis ve 134 tane konut hak sahiplerine teslim edilecek. Burasının bittiğini gören vatandaşlarımız gerçekten moral ve motivasyonu artacak diğer etaplarda hızlı bir şekilde tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.
2025 yılı içinde projenin tamamının bitmiş olacağını ifade eden Başkan Er, “Yeter ki insanımız bize yardımcı olsun. Burada aslında çok daha hızlı ilerleme olurdu ama maalesef işte yürütmeyi durdurma kararı alınması, bazı yerlerde tahliyeler ve yıkımda engellerin çıkması işlerin uzamasına sebep oldu. Ama biz burada kararlıyız. Burada engel olması Malatya’ya yapılan bir kötülüktür, bunların gecikmesi bununla ilgili olumsuz haberleri yaymak gerçekten Malatya’ya yapılacak en büyük kötülüktür. Bu rezerv alanları Malatya için bir şans. Malatya’mızın ayağa kalkması için gerçekten büyük bir şans. Bakın şehir yenileniyor. Şu anda 2025 yılında inşallah bütün işlerimizi tamamlamış olacak, bütün binalarımız, inşaatlarımız tamamlanmış olacak. Yeter ki önümüzde bu engeller olmasın, yeter ki vatandaşımız bize yardımcı olsun” ifadelerine yer verdi.
Kent merkezinde çıkan yer altı sularının da değerlendirilmesi adına Büyükşehir olarak projelerinin olduğunu dile getiren Başkan Sami Er, “Biz MASKİ olarak burada çıkan yeraltı sularının tamamını deşarj ederek çevreyolunun altından Çarmuzu Deresine vereceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yani hem yeraltı sularını hem yağmur sularını yeraltından Çarmuzu deresine vereceğiz ve bunu da sulamada kullanacağız inşallah” dedi.
Malatyalıların müsterih olmasını isteyen Sami Er, “Vatandaşlarımızın hiç tereddütleri olmasın, şehri ayağa kaldıracağız. Malatya eskisinden daha da güzel olacak inşallah” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ