Malatya’da 78 kişiye mezar olan Hakimbey Apartmanı dava dosyası mütalaa için savcılığa gönderildi

Malatya’da 78 kişiye mezar olan Hakimbey Apartmanı dava dosyası mütalaa için savcılığa gönderildi

Asayiş 6.05.2025 15:28:57 0
Malatya’da 78 kişiye mezar olan Hakimbey Apartmanı dava dosyası mütalaa için savcılığa gönderildi
Tarih: 06.05.2025 15:28 Güncelleme: 06.05.2025 15:28
Malatya’da 6 Şubat depremlerinde 78 kişinin yaşamını yitirdiği Hakimbey Apartmanı davasında mahkeme, sanık avukatlarının itirazlarını reddetti, dosya esas hakkında mütalaa için savcılığa gönderildi. Yakınlarını kaybeden aileler, sorumluların cezalandırılmasını istedi.
Malatya’da 6 Şubat depremlerinde yıkılarak 78 kişinin ölümüne neden olan Hakimbey Apartmanı’na ilişkin davada dosya, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için savcılığa gönderildi. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın yedinci duruşmasına, hayatını kaybedenlerin yakınları, sanıklar ve taraf avukatları katıldı.
Mahkemede önceki celsede gündeme gelen ve depremde yaşamını yitiren Gülen Öner’in 26 Ocak 2020 tarihli dilekçesiyle ilgili gelen yazıda 2020 Elazığ depremi sonrasında binada yapılan gözlemsel incelemede ‘hasarsız’ tespiti yapıldığı bildirildi. Sanık avukatlarından Ali Haydar Özer, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından Kasım 2024’te hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz ederken depremde yakınlarını kaybeden Sevgi Yasan, Hakimbey Apartmanı’nın 2020 Sivrice depreminde ağır hasar aldığını öne sürerek sorumluların cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının ek bilirkişi raporu alınması yönündeki taleplerini reddederek, dosyayı esas hakkında mütalaa hazırlanmak üzere savcılığa gönderdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Depremde yakınlarını kaybeden aileler adalet talebini yineledi
Duruşma sonrası adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yunus Yener, Hakimbey Apartmanı’nda ablası ve kardeşini kaybettiğini belirterek, "Bugün 7’inci duruşma görüldü. Çevre Şehircilik Müdürlüğü 22 aydır göndermediği evraklardan sadece 12’sini gönderdi. Ancak belgeler yine eksik ve muğlak. Gerçek belgeleri göndermiyorlar. Burada gördüğümüz ihmali olan görevliler kendilerini suçsuz ilan etmeye çalışıyor. Sanki ölenler suçlu, sorumlular haklı gibi davranıyorlar. Biz, ölümüne sebep olanların adalet önünde ceza almasını istiyoruz. Ülkede adalet olduğuna inanmak istiyoruz" dedi.

"Talebimiz, sorumluların hak ettikleri cezaları almaları"
Müşteki avukatlarından Kerem Kaptanoğlu, sanık avukatlarının taleplerinin mahkemece reddedildiğini belirterek, "Bizim talebimiz, sorumluların hak ettikleri cezaları almaları. Bu karar, kamu vicdanını rahatlatacak emsal bir karar olmalı" diye konuştu.

"Bu dava emsal olmalı"
Depremde hayatını kaybeden milli basketbolcu Nilay Aydoğan’ın ağabeyi Ömer Berkay Aydoğan ise açıklamasında, "Karşı taraf avukatları kendilerini haklı göstermek için bahaneler üretiyor. Mühendis, mimar, belediye herkes suçu birbirine atıyor. Ama binada 78 kişi öldü, kardeşimi, babaannemi kaybettim. Bu dava emsal olmalı. Belediye personeli, mimar, mühendis hepsi cezasını almalı. İnsanlar ülkede adalet istiyor, biz de adalet istiyoruz. Çocuğumun psikolojisi bozuldu, sakalımı bile protesto için kesmiyorum" ifadelerini kullandı.

"Herkes suçu birbirine atıyor"
Depremde kızını kaybeden Nilay Aydoğan’ın annesi Mediha Sevgi Aydoğan da gözyaşları içinde konuşarak, "Bugün kızımın doğum günüydü. Ümitle geldik, bir karar çıkar diye. Ama herkes suçu birbirine atıyor. Kızım gitti, konuşamıyorum, benim kızım gitti" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ