Malatya’da 30 dönümlük alana 310 geçici konut yapılacak

Malatya’da 30 dönümlük alana 310 geçici konut yapılacak

Politika 16.11.2023 13:26:11 0
Malatya’da 30 dönümlük alana 310 geçici konut yapılacak
Tarih: 16.11.2023 13:26 Güncelleme: 16.11.2023 13:26
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşların geçici de olsa barınma ihtiyaçlarını sağlamak için İsviçre Merkezli Finans Kuruluşu ile yaptığı görüşmeler neticesinde Malatya’ya 310 adet geçici konut yapılacağını söyledi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yaka Mahallesi sınırları içerisinde ilgili firmaya tahsisi edilen 30 dönümlük alan üzerine yapılacak olan 31 metrekare büyüklüğündeki 310 adet Geçici Konut kısa süre içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Yaka Mahallesi sınırları içerisinde 310 konutun yapılacağı 30 dönümlük alanda altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamı Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak yer teslimi ilgili firmaya yapılacak.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, makamında ağırladığı İsviçre Merkezli finans kuruluşunun Türkiye Temsilcileri ile bir araya geldi. Başkan Gürkan yapılacak olan 310 geçici konut projesinin Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, “İsviçre Finans kuruluşu Türkiye temsilcisi Nazmi beye deprem bölgeleri ile ilgili göstermiş oldukları hassasiyetlerden dolayı kendilerine ve İsviçre’de bulunan Yönetim Kurulu Başkanına da teşekkür ediyoruz. 6 Şubat tarihinde vuku bulan depreme gerekli duyarlılığı göstererek Malatya’da 310 adet geçici konut yapılması noktasında karar verilmiştir. Bugün konutların yapılacağı yerlerle ilgili olarak gerekli çalışmaları yaptık. Yaka Mahallesi sınırları içerisinde ihdas edilen 30 dönümlük bir alanda 310 geçici konut inşa edilecek. Her bir konut 31 metre kare büyüklüğünde kısa bir süre içerisinde yapılarak hak sahiplerine teslim edilecek. Vatandaşlarımızın biran evvel sıcak bir yuvaya kavuşması noktasında yapmış olduğumuz değerlendirmede İsviçre Merkezli Finans Kuruluşumuzun Malatya’ya 310 geçici konut yapılması noktasındaki kararları Belediyemize iletildi. Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli altyapı ve dökümantasyon çalışmalarını tamamlayarak inşallah en kısa sürede Yaka Mahallesi sınırları içerisinde 310 ailemizin yerleşeceği 31 metrekare büyüklüğündeki konutlar her türlü ihtiyaca cevap verebilecek şekilde yapılmaktadır. Nazmi Ölmezyiğit beyin şahsında ilgili finans kuruluşuna teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İsviçre Finans kuruluşu Türkiye temsilcisi Nazmi Ölmezyiğit ise "Başkanım çok teşekkür ediyorum. Konumuza son derece samimi ve yakın davranarak, en kısa zamanda kararınızı verdiniz. Gereken mevzuatları da tamamladınız. Bundan sonraki aşamada da sizin alt yapısını tamamladığınız yerlere binaları en iyi şekilde monte ederek, işi bitirmek. Bunun için de zatıâliniz süreyi bir buçuk ay olarak bize verdiniz. Biz de bir buçuk aylık süre içerisinde 310 konutu size teslim edeceğiz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ