Malatya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlendi

Malatya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlendi

Genel 30.08.2025 23:09:16 0
Malatya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlendi
Tarih: 30.08.2025 23:09 Güncelleme: 30.08.2025 23:09
Malatya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 103. yıl dönümü düzenlenen resepsiyonla kutlandı.
Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen resepsiyonda konuşan Vali Seddar Yavuz, 30 Ağustos’un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolü olduğunu belirterek, "30 Ağustos Zafer Bayramımızı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü tebrik ediyorum. Aziz milletimiz tarih boyunca büyük imparatorluklar kurmuş, farklı inanç ve kültürleri barış içinde yaşatabilmiştir" dedi.
Sanayi devrimi sonrasında Osmanlı’nın parçalamaya yönelik emperyalist girişimlere maruz kaldığına değinen Vali Yavuz, Türk milletinin bağımsızlık kararlılığını vurgulayarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimiz esarete karşı direnmiş, kurtuluş mücadelesi 30 Ağustos zaferiyle taçlanmıştır" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin günümüzde de benzer tehditlerle karşı karşıya olduğunu kaydeden Vali Yavuz, "Etnik ve mezhepsel fay hatlarını tetiklemeye çalışıyorlar. Buna karşı birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. 86 milyon vatandaşımız tek millet olma bilinciyle hareket etmelidir" dedi.
"Türkiye Yüzyılı" vizyonuna da değinen Vali Yavuz, "Amacımız Türkiye’yi bölgesel güçten küresel güce taşımaktır. Bunun için bilime, sanayiye, teknolojiye yatırım yapmalı ve toplumsal birliği korumalıyız. Biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep beraber Türkiye olacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Kahraman ordumuzu daha güçlü kılmak için gayret göstermeliyiz" diye konuştu.
Resepsiyon, 30 Ağustos Zafer Bayramı pastasının Vali Seddar Yavuz, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er tarafından kesilmesiyle sona erdi. Vali Seddar Yavuz’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa 2. Ordu Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kent protokolü, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ