Malatya’da 152 işletme denetlendi, 59’una işlem yapıldı

Malatya’da 152 işletme denetlendi, 59’una işlem yapıldı

Genel 2.07.2025 15:21:05 0
Malatya’da 152 işletme denetlendi, 59’una işlem yapıldı
Tarih: 02.07.2025 15:21 Güncelleme: 02.07.2025 15:21
Malatya’da 152 market ve şarküteri denetlendi, 59’una cezai işlem uygulandı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri fiyat oyunlarına ve hijyen eksikliklerine karşı alarma geçti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, İl Ticaret Müdürlüğü ile birlikte kent genelinde market, bakkal, manav ve benzeri işletmelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetimlerinin titizlikle sürdürüldüğü çalışmalarda, vatandaşların haklarını korumak ve adil ticaret ortamını sağlamak hedefleniyor.
Zabıta Dairesi Başkanı Hanifi Acar’ın da katıldığı denetimlerde, raflardan alınan ürünler tek tek kasadan geçirilerek etiket-kasa fiyat uyumu kontrol edildi. Etiketlerin görünür şekilde yerleştirilip yerleştirilmediği, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı ve gıda güvenliği de mercek altına alındı.
Yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Zabıta Dairesi Başkanı Hanifi Acar, Malatya’da hem bireysel hem de toplumsal olarak zorlukların yaşandığını belirterek, "Bir yandan evlerimiz, dükkânlarımız yeniden inşa edilirken, bir yandan da şehrimizi toparlamak adına yoğun mesai harcıyoruz. Gıda, fırın, kasap ve şarküteri denetimlerimize ara vermeden devam ediyoruz" dedi.
Acar, son 3 ayda Zabıta, Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve merkez ilçe belediyeleriyle birlikte ortak bir denetim komisyonu oluşturduklarını da açıkladı. Komisyonun haftada 4 gün görev yaptığını ifade eden Acar, haftanın 7 gününe yayılacak şekilde planlama çalışmaları yürüttüklerini söyledi.
Bugüne kadar 152 işletmede denetim yapıldığını belirten Acar, "Bu denetimlerde 59 işletmede uygunsuzluk tespit edildi ve gerekli işlemler uygulandı" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ