Malatya’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

Malatya’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

Genel 9.01.2026 12:44:39 0
Malatya’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı
Tarih: 09.01.2026 12:44 Güncelleme: 09.01.2026 12:44
Malatya’da Büyükşehir Belediyesi ile Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen programda gazeteciler günü kutlandı.
Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleşen programa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediyesi Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ve basın mensupları katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, toplumun doğru bilgilendirilmesinde basının önemli bir görev üstlendiğini belirterek tüm basın çalışanlarının gününü kutladı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise medya çatısı altında basın ve gazetecilerin halkın gözü kulağı olduğunu söyleyerek, haber üretimi yaparken objektif ilkelere bağlı kılınması gerektiğini belirtti.

"Basının görevi, haberi sadece olup biteni anlatmakla değil"
Basının, ilkeli, doğru ve tarafsız bir anlayışla görev yapması gerektiğini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de konuşmasında, "Basın toplumun vicdanı olabilirse, toplum ile devlet arasında köprü vazifesi görebilir. Basının kamuoyunu aydınlatmak, gerçekleri araştırmak gibi önemli görevleri vardır. Basının görevi, haberi sadece olup biteni anlatmakla değil, gerçeğin izini sürerek hakikati aramak ve topluma karşı vicdanlı bir sorumluluk üstlenmektir. Her haber şehrin algısını, insanların umutlarını ve kaygılarını şekillendirir. Bu nedenle haber yaparken, ‘bu haber kime, neye hizmet eder. Bu başlık neyi amaçlıyor, şehrime katkısı nedir’ diye sorgulamak gerekir" dedi.

"Biz eleştiriye açığız, yeter ki yapıcı olsun"
Malatya’da depremin izlerinin hızla silindiğini söyleyen Başkan Er, "Malatya’mız toparlanıyor. Her şey bir anda olmuyor. Birbirimizi sabırla bekleyelim. Biz eleştiriye açığız, yeter ki yapıcı olsun. Malatya emin ellerde. Kentin kaynakları çok iyi bir şekilde efektif bir olarak kullanılıyor. Kuruşunun heba olmaması için büyük gayret gösteriyoruz. Birbirimize kardeşlik duygusu içinde yaklaşıp yolumuza bakacağız" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ