Malatya Yine Sallandı: 5.9'luk Deprem Panik Yarattı!

Malatya'da kuvvetli deprem paniğe neden oldu.

Asayiş 16.10.2024 11:50:00 0
Malatya Yine Sallandı: 5.9
Tarih: 16.10.2024 11:52 Güncelleme: 16.10.2024 11:54

Malatya'da 5.9 şiddetinde bir deprem, sabah saatlerinde şehri sarsarak vatandaşları korkuttu. İlk raporlarda ciddi bir zarardan bahsedilmese de, olay sonrası geniş çaplı saha taramaları yapılmaya başlandı. Eğitim-öğretime ara verilirken, yetkililer durumu yakından izliyor.

DEPREM BİLGİLERİ

AFAD tarafından kaydedilen verilere göre, Türkiye saati ile 10.46'da, Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı yaşandı. Depremin 10,07 kilometre derinlikte gerçekleştiği tahmin ediliyor. Şehirde hissedilen sarsıntı nedeniyle vatandaşlar, hızla ev ve iş yerlerini terk ederek güvenli alanlara doğru yönlendi.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ: OKULLAR TATİL EDİLDİ

Yerel yetkililerce yapılan ilk incelemelerde, depremin çevre illerde de hissedildiği ve eğitime bir süre ara verildiği duyuruldu. Depremin, tarihi 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerle aynı fay hattı üzerinde meydana geldiği bildirildi. Okullarda yaşanan panik üzerine, bölgede eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıklayan valilik, öğrenci ve velileri bilgilendirdi.

“OLUMSUZ BİR DURUM RAPOR EDİLMEDİ”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şu an itibarıyla herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığını bildirdi. Er, belediye ekiplerinin, olası zararları tespit etmek için hızlı şekilde saha taramalarına başladığını da ekledi.

SAHA TARAMASI VE AFAD'E DESTEK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da deprem ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili tüm kurum ekiplerinin bölgede incelemelerde bulunarak durumu değerlendirdiğini aktardı. Depremin hissedildiği tüm illerde gerekli çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

 

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı da depremle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, şu an itibarıyla herhangi bir can kaybı rapor edilmediği, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin bölgedeki saha taramalarını sürdürdüğü bildirildi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NDAN DEĞERLENDİRME

Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremle ilgili bir açıklama yayımladı. Kurum, 5.9 büyüklüğündeki depremin neden olduğu etkileri azaltmak amacıyla ekiplerin tetikte olduğunu ve gelen ihbarların değerlendirildiğini duyurdu.


Anahtar Kelimeler: Malatya Sallandı: .' Deprem Panik Yarattı!