Yetiştiricilere ücretsiz tohumlama hizmeti

Malatya’da hayvan yetiştiricilerine ücretsiz tohumlama hizmeti verilecek.

Yerel 15.11.2021 14:03:17 0
Yetiştiricilere ücretsiz tohumlama hizmeti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.11.2021 14:03

Malatya’da hayvan yetiştiricilerine ücretsiz tohumlama hizmeti verilecek.

5 ilçeye araç, suni tohumlama alet ve ekipmanları törenle teslim edildi. Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi (ETKİYAP) kapsamında 5 ilçede toplam 13 bin 626 baş boğa altı ineğin tamamının tohumlanması hedeflendi. Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Karakavak Kampüsünde düzenlenen törene, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Dr.Selami Aygen, birlik başkanları, ilçe müdürleri ve teknik personeller katıldı. Törende konuşma yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, hayvanlarda tohumlamanın ücretsiz yapılacağına dikkat çekerek, "Bakanlığımız, etçi ve kombine ırk boğalarının spermaları ile suni tohumlamayı yaygınlaştırarak için çaba gösteriyor. Kırmızı et üretiminde, canlı ağırlık ve karkas ramdımanınında artış sağlanması ve yetiştiricilerin birim hayvandan elde ettiği gelirlerin artırılması, bölge ve ülke ekonomisine olumlu katkıların sağlanması amacı ile uygulamaya koyduğu Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi (ETKİYAP) kapsamında 42 ilde uygulanan projeye İlimiz 2021 Yılı Temmuz ayından itibaren dahil edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Macit, “Hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı, mevcut durumda suni tohumlama hizmetlerinin yetersiz, iklime bağlı kış mevsimlerinin uzun, coğrafi koşullardan dolayı ulaşımın zor ve uzak olduğu dezavantajlı ilçeler olan Darende, Doğanyol, Pütürge, Hekimhan ve Kale’de proje uygulanacak. İlçe Müdürlüğümüz personeli Veteriner Hekimler tarafından, Simmental ve Brown Swiss ırkı genomik boğa ırklarının sperması kullanılarak 2021 yılından itibaren 3 yıl süre ile uygulanması planlanan tohumlama faaliyetleri, tamamen ücretsiz olarak uygulanacaktır. Uygulama tur ve ihbarlı sistem şeklinde olacaktır. ETKİYAP Projesi kapsamında 5 İlçemizde toplam 13 bin 626 baş boğa altı ineğin tamamının tohumlanmasını hedeflemekteyiz” dedi.

Törene katılan birlik başkanları da projenin Malatya ve Türkiye hayvancılığının gelişmesine ve ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını belirttiler.

Konuşmalardan sonra ilçe müdürlüklerine araç, alet ve ekipmanları teslim edildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ