Yeşilyurt’ta modern yaşam alanlarına yenileri ekleniyor

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaptığı açıklamada, 'Başlattığımız hizmet seferberliği kapsamında bugüne kadar 215 adet parkı hizmete sunup toplam 940 bin metrekare yeşil alanı ilçemize kazandırdık' dedi.

Yerel 27.09.2021 13:29:38 0
Yeşilyurt’ta modern yaşam alanlarına yenileri ekleniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.09.2021 13:29

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaptığı açıklamada, "Başlattığımız hizmet seferberliği kapsamında bugüne kadar 215 adet parkı hizmete sunup toplam 940 bin metrekare yeşil alanı ilçemize kazandırdık" dedi.

2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden bugüne kadar toplam maliyeti 27 Milyon 105 bin TL olan 23 yeni parkı ilçeye kazandırdıklarını belediyenin yeşillendirme çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yeşillendirme ve park çalışmalarıyla Yeşilyurt’ta ki 1 Milyon 661 bin 802 metrekarelik alanın 940 bin metrekaresini yeşil alanlarla buluşturup kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5.03 metrekareye yükselttiklerini söyledi. Yeşilyurt’un dört bir tarafını yeşil ve ferah alanlarla donatarak yaşam kalitesinin yükselmesini sağladıklarını vurgulayan Çınar, “Kentler ve ilçeler yansıttıkları farklı güzellikleriyle vatandaşlarına rahat ve kaliteli yaşamlar sunarken diğer yandan yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerini en güzel ortamlarda ve en iyi şekilde ağırlamalıdır. Belediye olarak mahallelerimize yeni nesil modern oyun parkları kazandırıyoruz. Bugüne kadar 215 parkımızı hizmete sunup, 1 Milyon 661 bin 802 metrekareden oluşan toplam alanımızın 940 bin metrekaresini yeşillendirip, kişi başına düşen yeşil alan miktarını ise 5.03 metrekare çıkartarak ilçemizdeki ferah, huzurlu ve güzel alanlarımızın sayısını artırdık. Bir yandan yeni parklar yaparken bir yandan da mevcut parkları bulunduğu bölgedeki hemşerilerimizin ihtiyaç ve taleplerine göre yeniliyoruz. Göreve geldiğimiz 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden bugüne kadar ise toplam maliyeti 27 Milyon 105 bin TL.olan 23 yeni parkımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunarak, park hizmetlerinde ki hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz ” ifadelerini kullandı.

Çilesiz Mahallesi’nde yapımına başlanan park alanındaki çalışmalarla ilgili bilgiler veren Çınar, “ Yeşil olan Yeşilyurt’umuzu daha fazla yeşillendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında yetiştirdiğimiz rulo çimlerimizi park alanlarımızdaki yeşillendirme hizmetlerimizde kullanarak hem belediye bütçesini kâra geçiriyoruz hem de bölgemizin iklimine uygun dayanıklı çimlerle parklarımızın daha uzun süre yeşil ve güzel kalmasını sağlıyoruz. Her park kentimize ayrı bir güzellik, ayrı bir desen, ayrı bir canlılık ve ayrı bir renk katıyor. İlçemizin her noktasının daha fazla güzelleşmesi için birbirinden farklı, modern çizgilerin hakim olduğu, yeni nesil park anlayışından yola çıkarak vatandaşlarımıza yeni park alanları kazandırıyoruz. Çilesiz mahallemizde 10 dönüm alan üzerinde yapımı devam eden yeni park alanımız gerek desenleri, gerekse de modern çizgileri ve desenleriyle park hizmetlerine örneklik teşkil edeceğine inanıyoruz. Sert zemin işlemleri, aydınlatmalar, güvenlik kameraları ve yeşillendirme çalışmalarından sonra çocuk oyun grupları ve diğer sosyal donatıları da ekleyerek bu bölgeye ayrı bir nefes getirecek güzel bir park alanı daha kazandırmış olacağız. Bölgemize ayrı bir değer kazandıracak, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına en güzel şekilde yanıt verecek kaliteli parklarımıza Çilesiz mahallemizdeki bu parkımızı da ekleyerek park yatırımlarımızı genişletmiş olacağız. Yeni park yatırımlarını farklı tasarımlar ve şekillerle yaparak Yeşilyurt’umuzun geleceğine modern eserler emanet edilmesinde büyük emek sarf eden başkan yardımcılarımıza, birim müdürlüklerimize ve değerli mesai arkadaşlarımıza gayret ve çabalarından dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Mahalle sakinleri de farklı bir tasarımla hizmete sunulacak olan yeni park alanından dolayı Çınar’a teşekkürlerini sundular.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ