Turist rehberleri Malatya’nın tarihi mekanlarını gezdi

Arslantepe Höyüğünün UNESCO Dünya Kalıcı Listesine girmesi ile birlikte profesyonel turist rehberlerinin ilgi odağı olan Malatya, tarihi eserlerin bir bir gün yüzüne çıkarılması ve var olan eserlerin ise restorasyonlarının yapılarak tu

Yerel 3.11.2021 17:21:45 0
Turist rehberleri Malatya’nın tarihi mekanlarını gezdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.11.2021 17:21

Arslantepe Höyüğünün UNESCO Dünya Kalıcı Listesine girmesi ile birlikte profesyonel turist rehberlerinin ilgi odağı olan Malatya, tarihi eserlerin bir bir gün yüzüne çıkarılması ve var olan eserlerin ise restorasyonlarının yapılarak turizme kazandırılmasının olumlu sonuçlarını almaya başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde bulunan birçok tarihi eserin turizme kazandırılması ile birlikte turist rehberleri Malatya’yı da programlarına almaya başladılar.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde, Türkiye’deki tüm Profesyonel Turist Rehberlerine ve TÜRSAB acentelerine açık olarak hazırlanan ‘Unesco meydana getirici şehirler Gastronomi ve Gurme Uzmanlık ve Eğitim Gezisi’ kapsamında, Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odasının düzenlemiş olduğu bir organizasyon ile turlardan biri de Büyükşehir Belediyesinin daveti üzerine Malatya’ya düzenlendi.

Geziye katılan profesyonel turist rehberlerinden Sevgi Karakaya, Malatya’nın çok geliştiğini ifade ederek, “Malatya’ya uzun yıllar önce yabancı turist gurupları getirmiştim. Gaziantep Rehberler Odasının düzenlemiş olduğu bir organizasyon sonrasında uzun bir aradan sonra tekrar yolum Malatya’ya düştü. Malatya inanılmaz bir gelişim göstermiş. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a sonsuz teşekkürler ediyorum. Malatya’nın tarihi mekânlarını geziyoruz. Şu anda Taşhoran Kilisesini geziyoruz. Uzun yıllardan sonra buranın tekrar ayağa kaldırılmasının mutluluğunu yaşıyorum. Malatya’da gastronomi alanında güzel çalışmalar yapılmakta. Geniş bir yemek kültürüne sahip olduğuna şahit olduk. Kültür alanında yapılanlar, yeni müzelerin açılması bizi etkiledi. Gastronomi alanında Büyükşehir Belediyemizin katkılarını görmekteyiz” dedi.

Malatya’da köklü değişiklikler olduğunu belirten turist rehberlerinden İsmail Şakir Epikmen ise, “Malatya’ya ilk defa 1974 yılında 14 yaşında iken geldim. Malatya’ya ondan sonrada defaten geldim. O günkü Malatya ile bugünkü Malatya arasında karlı dağlar kadar fark var. Son dört-beş yıl içerisinde Malatya’da köklü değişiklikler görüyoruz. Gaziantep Rehberler Odasının oluşturduğu çok güzel bir program içerisinde iki gündür burada misafirlikten öte burada şehzadelik, padişahlık mertebesine ulaştık. Malatyalılar bizleri bağrına bastı, sofralarına aldılar. Her yemek bir ziyafet şekline döndü. Malatya ile ilgili aldığımız bilgiler, izlenimler Malatya’nın bu kısa süre içerisinde yüksek oranda yaşadığı sıçrama söyleyecek kelime bulamıyorum çok heyecanlıyım. Büyükşehir Belediye Başkanının çalışmaları sonucunda Taşhoran Kilisesi muhteşem bir eser bugüne kazandırılmış. Sözün özü ben bir turist rehberi olarak gurubun içindeki bütün arkadaşlarımın duygularını tercüme etmekle görevlendirildim. Başta sevgili Başkanımız Selahattin Gürkan beyefendi olmak üzere bütün belediye çalışanlarına, Valilikten gelen arkadaşlara ve bize refakat eden bütün kardeşlerime Başkanımız Selahattin Gürkan şahsında teşekkürlerimi, şükranlarımı ifade ediyorum. Sofraları açık vücutları sağlıklı olsun hepimize Malatyalı günler olsun” şeklinde konuştu.

“Malatya müthiş bir sinerji yakalamış”

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Kurucu Başkanı Mehmet Severoğlu da, yaptığı açıklamada, “Gaziantep Rehberler Odasının düzenlemiş olduğu tur kapsamında iki günümüzü Malatya’da geçirdik. Malatya’ya sekiz yıldır sürekli geliyorum. 2019 yılından buyana yapılanlar bölgeyi bilen biri olarak beni bile şaşırttı. 26 Arkadaşımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz gezi müthişti. Malatya mutfağı çok iyi olan bir mutfak çok mükemmel şekilde sunumları gerçekleşti. Bu işin bir mimarı var. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beyefendinin göreve gelmesi ile birlikte daha hızlanmış. Malatya müthiş bir sinerji yakalamış. Sayın Başkan yalnız değil ilçe belediye başkanları ile birlikte bölgeye büyük bir ivme kazandırıyor. Malatya halkına şunu ifade etmek istiyorum. Gastronomi ile çok büyük kazanımlar yakalayacaklar. Çünkü malzeme var, bunu kullanıma açmıyorsunuz. Kullanıma açılırsa insanlar Malatya’ya bayılacaklar. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Malatya turizm yılı olacak desem yanlış söylemiş olmam. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizi beş yıldızlı ağırladılar. İnanılmaz bir misafirperverlik gösterdiler. Malatya halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ