Tarımda biyolojik ve biyoteknik ile mücadele dönemi

Malatya’da yapılan Bitki Sağlığı Değerlendirme toplantısında tarımda biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin uygulanması, kimyasal mücadeleye ise en son çare olarak başvurululması kararı alındı.

Yerel 5.10.2021 15:45:10 0
Tarımda biyolojik ve biyoteknik ile mücadele dönemi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.10.2021 15:45

Malatya’da yapılan Bitki Sağlığı Değerlendirme toplantısında tarımda biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin uygulanması, kimyasal mücadeleye ise en son çare olarak başvurululması kararı alındı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Bitki Sağlığı Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıya, ilçe müdürlüklerinde ve şube müdürlüğünde bitki sağlığı konularında çalışan teknik elemanlar katıldı.

“Teknik elemanların eğitimleri ve istişare çok önemlidir”

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen değerlendirme toplantısına katılan ve açılış konuşması yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Malatya tarımının geleceğine güvenle bakılması için teknik elemanların eğitimlerinin ve istişarelerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Eğitim ve istişare, deneyim ve tecrübe kazandırdığı gibi, insanın düşünce üretmesine zemin hazırlamaktadır. Karşılaşılan tarımsal problemlere gerçekçi açıdan bakılabilmesi için teknik elemanların daha çok eğitimli olması, karşılaştığı problemleri kendilerinin de çözebileceği konusunda güven kazanması, başarısızlıkları kabullenmek yerine, karşılaştıkları sorunlara kendi çözümlerini geliştirme şansına sahip olmaları gerekir. Ayrıca, teknik elemanların sahada karşılaştıkları probleme doğru teşhis koymadan üreticilerimize reçete yazmamaları gerekir. Bu durum ihraç ürünü olan ilimiz kayısıcılığı açısından son derece önemlidir. Bitki sağlığı ile ilgili problemleri giderirsek, ihracatta engel oluşturan kayısıda kalıntı problemini çözmüş oluruz" dedi.

“Kimyasal mücadele en son çare olmalı”

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Demet Köksal ise yaptığı konuşmada, hedeflerinin sürdürülebilir tarımı sağlamak olduğunu bildirdi. Köksal, insanı, çevreyi ve doğal hayatı korumak, tarımsal üretimi ve verimliliği artırmak için bu gibi istişare mahiyetindeki toplantıların büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, entegre mücadelelerde kültürel önlemler, fiziksel mücadele biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin uygulanması gerektiğini ifade edip, kimyasal mücadelenin ise en son çare olarak düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmalardan sonra toplantıya katılan teknik elemanlara, Mühendis Şevket Fidan tarafından Bitki Sağlığı konularında genel bir sunum yapılarak, bir yıl boyunca yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Karşılıklı soru cevap şeklinde aksayan yönler ve önümüzdeki bir yıl içerisinde yapılacak çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ