Malatya TSO, YÖREX’te Malatya’nın yöresel ürünlerini tanıtıyor

Malatya’nın yöresel ürünler bakımından Türkiye’deki en zengin illerin başında geldiğini yöresel ürünler fuarında belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yöresel ürünlerimizin coğrafi te

Yerel 22.10.2021 11:57:00 0
Malatya TSO, YÖREX’te Malatya’nın yöresel ürünlerini tanıtıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.10.2021 11:57

Malatya’nın yöresel ürünler bakımından Türkiye’deki en zengin illerin başında geldiğini yöresel ürünler fuarında belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yöresel ürünlerimizin coğrafi tescil almaları ilimiz ekonomisinin gelişmesine, istihdamın artmasına ve markalaşmaya ciddi katkılar sağlıyor” dedi.

Coğrafi İşaretli yöresel ürünlerde farkındalık oluşturmak, yerelde ve yerinde üretimi teşvik ederek kırsal kalkınmayı amaçlayan Yöresel Ürünler Fuarı’nın (YÖREX) 11’ncsi 20 Ekim tarihinde Antalya’da kapılarını ziyaretçilere açtı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle, Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından organize edilen, “Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla 20-24 Ekim tarihlerinde açık kalacak YÖREX’te, 113 oda, borsa, 16 kalkınma ajansı ve 650 firma temsil ettikleri illerin yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Kayısı, ceviz, üzüm, reyhan ve alıç tanıtımı yapıldı

MTSO tarafından, Antalya’da düzenlenen 11. YÖREX Fuarı’nda Malatya’nın coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere birçok yöresel ürünlerin tanıtımı yapılıyor.

Fırat Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde açılan Malatya standında AB Coğrafi İşaret Tescilli Malatya Kayısısı başta olmak üzere kayısı çekirdeğinden Arapgir Üzümüne, Hekimhan Cevizinden mor reyhana, alıca kadar Malatya’nın birçok yöresel ürünü ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ayrıca stantta Malatya’nın tarihi ve doğal güzellikleri de hazırlanan görsellerle tanıtılıyor.

Malatya standı önemli isimleri ağırladı

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun ev sahipliği yaptığı Malatya standında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, çok sayıda oda-borsa başkanı, bürokratlar, STK başkanları ve temsilcileri, iş insanları ve fuar ziyaretçileri ağırlandı.

“Markalaşmayı hak eden çok sayıda ürünümüz var”

Fuarla ilgili değerlendirme yapan Sadıkoğlu, “Bu yıl 11’incisi düzenlenen YÖREX Fuarını ülkemizin yöresel ürünlerinin tanıtılması ve coğrafi işaretli ürünlerin markalaşması, ticari değer kazanması açısından oldukça önemli buluyoruz. Malatya TSO olarak, FKA ile açmış olduğumuz standımızda şehrimizin coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere birçok yöresel ürünlerin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Malatya’mız yöresel ürünler bakımından belki de ülkemizdeki en zengin illerin başında geliyor. Çok sayıda markalaşmayı hak eden ürünümüz var. Yöresel ürünlerimizin coğrafi tescil almalarının ilimiz ekonomisinin gelişmesine, istihdamın artmasına ve markalaşmaya ciddi katkılar sağladığı kanaatindeyim. Şu anda birisi AB düzeyinde olmak üzere 15 ürünümüz coğrafi işaret almış durumda. Oda olarak tüm paydaşlarımızla birlikte coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısının artırılması konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Üreticiyi koruyacak ve yöresel ürünlerin üretimini devamlı hale getirecek bir yapının oluşturulması için projelerimiz var. İlimizden göçün önlenmesi ve istihdamın artması için yöresel ürünlerimizin markalaşması elzemdir. Bu nedenle oda olarak yöresel ürünlere ve bu ürünleri üreten üreticilerimize bakış açımız her daim en üst seviyededir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ