Bülbüloğlu, “Kentsel dönüşüm hızlandırılmalı ve vatandaşlarımız bilinçlendirilmeli”

Malatya’nın deprem kuşağında ve her zaman risk altında olduğunu belirten Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, “ Kentsel dönüşümün hızlanmaması veya bu yapıların dönüştürülmemesi önümüzdeki gü

Yerel 13.11.2021 14:18:01 0
Bülbüloğlu, “Kentsel dönüşüm hızlandırılmalı ve vatandaşlarımız bilinçlendirilmeli”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.11.2021 14:18

Malatya’nın deprem kuşağında ve her zaman risk altında olduğunu belirten Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, “ Kentsel dönüşümün hızlanmaması veya bu yapıların dönüştürülmemesi önümüzdeki günlerde aynı sorunları tekrar gün yüzüne çıkaracaktır. Burada herkese büyük görev düşüyor” dedi.

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, geçtiğimiz günlerde Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetimine seçilen Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Başkanı Mehmet Aydın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. MGTC yönetiminin de hazır bulunduğu ziyarette kısa bir konuşma yapan Cemiyet Başkanı Mehmet Aydın, Malatya’da çöken 2 katlı bina olayının ardından deprem olduğuna dikkat çekerek, “ Dört gün önceki vahim kaza oldu ve bugün de bir deprem oldu. Bu da bize gösterdi ki Malatya’daki binaların sağlamlığı ne denir ne değildir diye kafamızda soru işaretleri oldu. Yetkililerden biran önce binaların sağlamlığı ile ilgili bir çalışma bekliyoruz” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetimine seçilen Mehmet Aydın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirten Bülbüloğlu, “Başkanıma yeni görevinde başarılar diliyorum. Bugün basın camiamız kamu menfaati ve denetleme görevi üstlenmiş çok önemli bir kurum. Bu anlamda da bu denetlemeyi hem sizler hem bizler sivil toplum örgütü olmanın gerekliliği neticesinde yapma sorumluluğunu hissediyoruz. El birliği ile bizler çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

2 katlı binanın çökmesi ve deprem olayına değinen Bülbüloğlu, “ 4 gün önce üzücü bir olay yaşadık. Can kaybı olmadan hafif atlatılmış ancak tekrarının olma ihtimali çok yüksek bir konuyla karşı karşıya kaldık şehrimizde. Bugünde bir deprem yaşadık herhangi can ve mal kaybımız yok. Allah tekrarını nasip etmesin. Biliyoruz ki Malatya’mız deprem kuşağında olan illerden biri ve her zaman risk altındayız. 24 Ocak iki yıl önce yaşadığımız depremde de bunu bir kez daha gördük. Tabi ki biz sorunlarımızı her zaman olay başımıza geldiği aşamada konuşup devamında da unutuyoruz. Bu konuyu ele alarak kentsel dönüşümü hızlandırılması anlamında ve vatandaşımızın bilinçlendirilmesi anlamında bizim bu işte sorumluluğumuzun çok önemli olduğunu hissediyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ