Başkan Gürkan: "Bina çökmesi olayı bize ders olması lazım"

Malatya’da çöken 2 katlı binada can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ancak bir daha bu tür durumlarla karşılaşılmaması için de kimsenin izinsiz tadilat yapmaması gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selah

Yerel 12.11.2021 13:42:13 0
Başkan Gürkan: "Bina çökmesi olayı bize ders olması lazım"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.11.2021 13:42

Malatya’da çöken 2 katlı binada can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ancak bir daha bu tür durumlarla karşılaşılmaması için de kimsenin izinsiz tadilat yapmaması gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bunların bize bir ders olması lazım” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçtiğimiz günlerde Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetimine seçilen Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. MGTC yönetiminin de hazır bulunduğu ziyarete kısa bir konuşma yapa Cemiyet Başkanı Mehmet Aydın, geçtiğimiz günlerde basın mensubuna yapılan saldırı sonrasında basının yanında yer alan Başkan Gürkan’a teşekkür etti. Aydın, ayrıca kısa süre önce Malatya’da çöken 2 katlı bina olayında Malatya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kısa sürede olaya müdahale ettiğini belirterek, “Olayda İnsanlar enkazın arkasında kaldı, başkanımız olayın başından sonuna kadar oradaydı. Olayı çok güzel bir şekilde yönetti. Kendisine bir Malatyalı vatandaş olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nde olmaktan büyük onur duyduğunu söyleyerek, “Bu sıcak karşılama için de kendilerine ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Mehmet Aydın Bey, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı olmakla birlikte üst yönetin kuruluna seçilmiş olması, Malatyalı gazeteciler ve televizyoncular için önemli anekdottur. Ben de güveniyorum ve inanıyorum ki Mehmet Aydın Bey Ankara’da da Genel Kurulda da Malatya’yı en güzel şekilde temsil edecektir” ifadelerine yer verdi.

Gazetecilerin beş duyu organından biri olduğunu ve kamuoyunu bilgilendirdiğini belirten Gürkan, “Sahada gördüklerini objektif bir şekilde gazete sütunlarına ve televizyon ekranlarına taşımakla görevlilerdir. Bu anlamda bilgilerin doğru, objektif ve tarafsız bir şekilde verilmesi ve bilgiyi verenin şu veya bu şekilde taciz edilmesi, tartaklanması kabul edilebilir bir hadise değildir. Bu anlamda bu hadiseyi telin ettiğimi ve kınadığımı da belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

2 katlı binanın çökmesi olayına da değinen Başkan Gürkan, “Buradaki en sevindirici olay enkaz altındaki vatandaşlarımızın çok kısa bir zamanda çıkarılmış olmasıdır. Ayrıca çoğunun hemen taburcu olması da bizleri sevindirmiştir” dedi. Bundan sonra bu tür olaylara daha dikkat edilmesi gerektiğini de dile getiren Gürkan, “Özellikle vatandaşlarımıza da bu konuda dikkat çekmek istiyorum. Dükkan sahibinin herhangi bir izin almadan gizli kapaklı bir şekilde işyerinin kolonunu kaldırması, duvarı yıkması veya kolonun inceltilmesi böyle felaketlere neden oluyor. Bu bina 2 katlı değil de çok katlı bir bina olsaydı, bu kadar kısa sürede vatandaşlarımızı enkaz altında çıkarılması mümkün olmadığı gibi çok da kaybımız olacaktı. Bunların bize bir ders olması lazım. Özellikle vatandaşlarımızın kendi başına ilgili belediyeden onay almadan böyle bir işe girişmemelerini temenni ediyorum. Memleketimize geçmiş olsun diyor, yaralılara da tez elden şifa diliyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ