Malatya Yeşilyurt’ta depreme dayanıklı çelik modüler yüksek katlı binalar yükseliyor

Malatya Yeşilyurt’ta depreme dayanıklı çelik modüler yüksek katlı binalar yükseliyor

Genel 11.09.2025 10:28:17 0
Malatya Yeşilyurt’ta depreme dayanıklı çelik modüler yüksek katlı binalar yükseliyor
Tarih: 11.09.2025 10:28 Güncelleme: 11.09.2025 10:28
Malatya’da depreme dayanıklı çelik modüler yüksek katlı binalar, Yeşilyurt ilçesinde yükseliyor. Yapımı hızlı devam eden binanın yakın zamanda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.
Depreme dayanıklı, hızlı inşa edilebilen ve çevre dostu yapısıyla öne çıkan, modern mimarisi ve fonksiyonel kullanım alanlarıyla dünyada yeni yapılaşma modelleri arasında gösterilen ‘Çelik Modüler Bina’ projesi, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde hayata geçiriliyor. Çelik modüler sistemle 6 kat olarak inşa edilen konutların anahtarları ise bir ay içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek.
Özel bir banka tarafından çalışanlarının barınma ihtiyacını karşılamak üzere Yeşilyurt ilçesinde inşa edilen yüksek katlı ‘Çelik Modüler Bina’ projesinde sona yaklaşıldı. Modern tasarımı ve yüksek dayanıklılığıyla geleceğin şehircilik vizyonuna katkı sunan bina projesi, dünya genelinde öne çıkan yeni yapılaşma modelleri arasında yer alıyor.
6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören Yeşilyurt’un yeniden imarı ve inşası için hayata geçirilen tüm yatırımları yakından takip eden Yeşilyurt Belediyesi, vatandaşların bir an önce yuvalarına, esnafın ise iş yerlerine kavuşması adına her türlü desteği sürdürüyor. Bu kapsamda, Yeşilyurt’ta ilk kez inşa edilen yüksek katlı ‘Çelik Modüler Bina’ projesi de belediye tarafından yakından takip ediliyor.

Başkan Yardımcısı Atay, yerince incelemelerde bulundu
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekibiyle birlikte çelik modüler sistemiyle yapılan 6 katlı binayı yerinde inceleyerek, projenin teknik detayları hakkında bilgiler aldı. Yeşilyurt’un afetlere karşı dirençli bir şehir modeline kavuşması için ilçe genelindeki tüm yatırımları yakından takip ettiklerini söyleyen Atay, çelik modüler sistemlerin afet sonrası konut ihtiyacını karşılamada büyük avantaj sağlayacağını ifade etti.
Projenin Malatya’da ve Yeşilyurt’ta ilk kez hayata geçmesinden ayrıca mutlu olduklarını sözlerine ekleyen Atay, "6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’nın da içinde bulunduğu 11 kentimizde büyük yıkımlar oldu. Şehrimizi ve ilçemizi yeniden inşa ve imar etmek için tüm kurumlarımızla birlikte eşgüdüm halinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. İlk kez şehrimizde inşa edilen, 6 kat üzerinden hizmete sunulacak olan ‘Çelik Modüler Bina’ projesini yerinde inceledik. İnşallah bu projeyle birlikte ilçemiz, modern ve güvenli yapılaşmanın öncüsü olmayı sürdürecektir. Bizleri en güzel şekilde misafir eden, projenin teknik detayları hakkında bilgilendiren buradaki şantiye şefine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
‘Çelik Modüler Bina’ projesinin yetkilisi Mustafa Girgin ise özel bir bankanın çalışanları için inşa edilen binanın Malatya’da ilk kez çelik modüler yapı sistemiyle hayata geçtiğini ifade etti. Girgin, proje tasarımının Tekirdağ Çerkezköy’deki tesislerde yapıldığını, montaj ve diğer üretimler için Malatya’da tesis kurduklarını, bir ay içerisinde anahtarları hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ