Malatya Yeşilyurt’ta depreme dayanıklı çelik modüler yüksek katlı binalar yükseliyor

Malatya Yeşilyurt’ta depreme dayanıklı çelik modüler yüksek katlı binalar yükseliyor

Genel 11.09.2025 10:28:17 0
Malatya Yeşilyurt’ta depreme dayanıklı çelik modüler yüksek katlı binalar yükseliyor
Tarih: 11.09.2025 10:28 Güncelleme: 11.09.2025 10:28
Malatya’da depreme dayanıklı çelik modüler yüksek katlı binalar, Yeşilyurt ilçesinde yükseliyor. Yapımı hızlı devam eden binanın yakın zamanda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.
Depreme dayanıklı, hızlı inşa edilebilen ve çevre dostu yapısıyla öne çıkan, modern mimarisi ve fonksiyonel kullanım alanlarıyla dünyada yeni yapılaşma modelleri arasında gösterilen ‘Çelik Modüler Bina’ projesi, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde hayata geçiriliyor. Çelik modüler sistemle 6 kat olarak inşa edilen konutların anahtarları ise bir ay içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek.
Özel bir banka tarafından çalışanlarının barınma ihtiyacını karşılamak üzere Yeşilyurt ilçesinde inşa edilen yüksek katlı ‘Çelik Modüler Bina’ projesinde sona yaklaşıldı. Modern tasarımı ve yüksek dayanıklılığıyla geleceğin şehircilik vizyonuna katkı sunan bina projesi, dünya genelinde öne çıkan yeni yapılaşma modelleri arasında yer alıyor.
6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören Yeşilyurt’un yeniden imarı ve inşası için hayata geçirilen tüm yatırımları yakından takip eden Yeşilyurt Belediyesi, vatandaşların bir an önce yuvalarına, esnafın ise iş yerlerine kavuşması adına her türlü desteği sürdürüyor. Bu kapsamda, Yeşilyurt’ta ilk kez inşa edilen yüksek katlı ‘Çelik Modüler Bina’ projesi de belediye tarafından yakından takip ediliyor.

Başkan Yardımcısı Atay, yerince incelemelerde bulundu
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekibiyle birlikte çelik modüler sistemiyle yapılan 6 katlı binayı yerinde inceleyerek, projenin teknik detayları hakkında bilgiler aldı. Yeşilyurt’un afetlere karşı dirençli bir şehir modeline kavuşması için ilçe genelindeki tüm yatırımları yakından takip ettiklerini söyleyen Atay, çelik modüler sistemlerin afet sonrası konut ihtiyacını karşılamada büyük avantaj sağlayacağını ifade etti.
Projenin Malatya’da ve Yeşilyurt’ta ilk kez hayata geçmesinden ayrıca mutlu olduklarını sözlerine ekleyen Atay, "6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’nın da içinde bulunduğu 11 kentimizde büyük yıkımlar oldu. Şehrimizi ve ilçemizi yeniden inşa ve imar etmek için tüm kurumlarımızla birlikte eşgüdüm halinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. İlk kez şehrimizde inşa edilen, 6 kat üzerinden hizmete sunulacak olan ‘Çelik Modüler Bina’ projesini yerinde inceledik. İnşallah bu projeyle birlikte ilçemiz, modern ve güvenli yapılaşmanın öncüsü olmayı sürdürecektir. Bizleri en güzel şekilde misafir eden, projenin teknik detayları hakkında bilgilendiren buradaki şantiye şefine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
‘Çelik Modüler Bina’ projesinin yetkilisi Mustafa Girgin ise özel bir bankanın çalışanları için inşa edilen binanın Malatya’da ilk kez çelik modüler yapı sistemiyle hayata geçtiğini ifade etti. Girgin, proje tasarımının Tekirdağ Çerkezköy’deki tesislerde yapıldığını, montaj ve diğer üretimler için Malatya’da tesis kurduklarını, bir ay içerisinde anahtarları hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ