Malatya Valisi Yavuz, asayiş verilerini kamuoyuyla paylaştı

Malatya Valisi Yavuz, asayiş verilerini kamuoyuyla paylaştı

Asayiş 4.12.2025 13:19:28 0
Malatya Valisi Yavuz, asayiş verilerini kamuoyuyla paylaştı
Tarih: 04.12.2025 13:19 Güncelleme: 04.12.2025 13:19
Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2025 yılı Ocak-Kasım dönemini kapsayan güvenlik ve asayiş bilgilendirmesinde kent genelinde suç oranlarında önemli düşüş yaşandığını söyledi.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, beraberinde İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay ve İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer ile birlikte kentteki asayiş verilerini kamuoyu ile paylaştı. Vali Yavuz, Malatya’nın huzur ve güvenliğinin her geçen gün daha iyi hale geldiğini söyledi.
Terörle mücadele etkin bir mücadele verildiğini söyleyen Vali Yavuz, "Taşeron terör örgütleriyle etkin mücadelemiz devam ediyor. 1 Ocak- 30 Kasım 2024 tarihleri arasında tüm terör örgütlerine karşı 73 operasyon gerçekleştirdik. Operasyon sayılarında düşüş var. Düzensiz göç de ise yine aynı zaman diliminde 47 operasyon gerçekleştirildi" dedi.
Narkotik suçlarda da aynı kararlılıkla mücadelenin sürdüğünü belirten Vali Yavuz, "Bu alanda saha baskısını her geçen gün artırıyoruz. Nerdeyse torbacı bulunmayacak hale geldi. Bu saha baskısı devam edecek. 1 Ocak- 30 Kasım 2024 tarihleri arasında 2 bin 195 olay ve operasyon gerçekleştirilirken 492 zanlı tutuklandı. Ele geçirilen maddelerde sentetik eczada gözle görülür bir artış var. Bu yöne doğru kayma var ama evlatlarımızı korumaya kararlıyız" şeklinde konuştu.
Ailelere seslenen Vali Yavuz, "Lütfen çocuklarınıza sımsıkı sarılın, sevgi ve şefkat gösterin, nerede olduğunu merak edin. Onlara zaman ve sevgi yatırımı yapın" tavsiyesinde bulundu.
Malatya tarihinde en büyük organize suç ve çete operasyonun gerçekleştirildiğini belirten Vali Yavuz, bu yıl içerisinde 20 operasyon yapıldığını söyledi.
Kaçakçılıkta ise 195 operasyon yapıldığını söyleyen Vali Yavuz, 258 zanlının gözaltına alındığını ifade etti.
Açıklamalarını asayiş suçları üzerinden sürdüren Vali Yavuz, 1 Ocak- 30 Kasım 2024 tarihleri arasında 22 bin 844 olay meydana geldiğini ifade ederek önceki yıllara göre önemli oranda düşüşün olduğunu vurguladı. Vali Yavuz, " Konut dokunulmazlığında bu yıl 49 olay meydana geldi. 2022 yılında 147, 2023’te 212, 2024’te ise 104 olay meydana geldi" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ