Malatya şehir merkezinde şantiye alanı genişliyor

Malatya şehir merkezinde şantiye alanı genişliyor

Genel 13.11.2023 17:20:34 0
Malatya şehir merkezinde şantiye alanı genişliyor
Tarih: 13.11.2023 17:20 Güncelleme: 13.11.2023 17:20
Malatya’da çarşı merkezinin inşasının başlaması ile bölgede kurulan geçici konteyner işyerleri de kaldırılıyor.
6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yara alan Malatya’da bir taraftan kalıcı konut inşası sürerken, diğer yandan da şehir merkezinde ticaretin canlanması adına başlatılan çalışmalar hız kazandı. Geçtiğimiz aylarda başlayan Bakırcılar Çarşısı inşası ile birlikte Yeni Cami çevresindeki şantiye alanında da çalışmalar hızlandı.
Akpınar bölgesinde de bu kapsamda daha önce kurulan geçici koyneyner işyerleri de kaldırılmaya başlanılacak. Şantiye çevresinde yer alan konteynerlere bugün itibariyle Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarından gönderilen tebligatta konteynerlerin kaldırılması istendi.
Kendi imkanları ile yıkılan işyerlerinin olduğu alanlara konteyner kuran esnaf Hasan Akın, devletin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, “Esnaf olarak iş yerlerimizi kaldıralım ama bize geçici olarak bir yer verilmesini talep ediyoruz. Deprem sonrası Malatya’mız ayağa kalması için hep birlikte hareket edelim. Bizde evimize ekmek götürüyoruz” dedi.

Akpınar’ın da şuan esnafın konteynerlerde işlerine devam etmesinin bölgede de canlılık oluşturduğunu kaydeden esnaflardan Kadir Türkoğlu da, “Yetkilerimiz burası inşaat alanı olduğu için iş yerlerimize tebligat gönderiyorlar. Deprem sonrası ayağa kalkmamız gerekiyor. Kentimiz için çok önemli. Yetkililerden talebimiz biran önce bizlere de geçici konteyner verilmesi. Burada yaklaşık 200 esnaf bulunuyor, hepsine de aynı şekilde tebligatlar ulaştı” şeklinde konuştu.

Malatya’nın ayağa kaldırılması gerektiğini belirten esnaf Şükrü Kadir ise, “6 Şubat depremi sonrası Malatya’mızın ayağa kalkması gerekiyor. Biz de esnaflar olarak tabi ki buna engel olmak istemiyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ