Malatya Şehir Merkezi yeni Planlanmasının çerçevesi genişletiliyor

Malatya Şehir Merkezi yeni Planlanmasının çerçevesi genişletiliyor

Asayiş 4.09.2023 17:29:38 0
Malatya Şehir Merkezi yeni Planlanmasının çerçevesi genişletiliyor
Tarih: 04.09.2023 17:29 Güncelleme: 04.09.2023 17:29
AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, Malatyalılar ile bir müjdeyi paylaşarak Malatya Şehir Merkezi Yeni Plan alanının genişletildiğini ifade etti.
AK Parti Battalgazi İlçe Teşkilatı ziyaretinde konuşan Tüfenkci, depremi unutturmak isteyenlere müsaade etmeyeceklerini belirtti.
‘Malatya sahipsiz’ diyenlerin Malatya için elini taşın altına koymayanlar olduğunu belirten Tüfenkci, “Malatya olarak ağır bir felaket yaşadık. Bu felaketten Malatya’da yaşayan yaşamayan herkes etkilendi. Esasında Türkiye bir felaket yaşadı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde girmiş olduğumuz en son seçimde biz millete iki şey taahhüt ettik. Dedik ki, bizim birinci önceliğimiz deprem, ikinci önceliğimiz de ekonomidir. Dolayısıyla şu anda hükümetimizin, bizlerin, sizlerin de mücadele ettiği en önemli iki unsur deprem ve getirmiş olduğu sıkıntılar. İnsanlarımız maalesef çok çabuk unutuyorlar. 6 Şubat‘ı hatırlayın, o gün ki tablo benim hala gözlerimde biz bu tabloyu birlikte yaşadık. Zaman geçtikçe o gün ortalıkta gözükmeyenler, Malatya’yı terk edenler bugün Malatya sahipsiz diye bağırıyorlar. Biz Ak Parti teşkilatı olarak milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, valilerimiz ve hükümet olarak o gün de Malatya’ya sahip çıkıyorduk, bugün de sahip çıkıyoruz. Bizim birinci önceliğimiz ticaret merkezlerini ayağa kaldırmak” dedi.
“Geniş bir alanın Emlak Konut’un yapması suretiyle proje kararı alındı”
Tüfenkci, Malatyalılar’la bir müjdeyi de paylaşarak, “Buradan sizlere bir müjde verelim, önceden planlanan şehir merkezi planı sadece 5 bin dükkanlık bir projeydi. Yeni Cami’nin oradan çevre yoluna kadar olan kısmı kapsıyordu. Şimdi girişimlerimizle beraber Mövenpick Otel’den Akpınar da dahil olmak üzere geniş bir alanın Emlak Konut’un yapması suretiyle proje kararı alındı. Çalışmalarımız da bitti. Belediyelerimiz de onlarla irtibatına devam ediyorlar. İnşallah 1,5 - 2 ay içerisinde daha da öne çekmek istiyoruz. Sadece Bakırcılar Çarşısı’nda değil, bütün alanlarda inşaatları hep birden başlatmış olacağız. İsteniyor ki 250-300 yıllık bir şehri iki ayda, üç ayda inşa edelim, ama kolay değil gerçekten. Türkiye’nin bu sene depreme harcayacağı para 855 milyar. Türkiye’nin yatırım bütçesi 455 milyar. Kolay mı, kolay değil ama AK Parti Hükümetleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Allah’ın izniyle bunun da altından kalkarız. Milletimiz de zaten bu söze inanarak oylarını verdiler. Biz bir yandan deprem konutlarını inşa ediyoruz, bir yandan kırsal mahallelerde ki toplu konutları inşa ediyoruz. Malatya’da yıl sonuna kadar biz 2 bin 500’e yakın konutu vatandaşımıza teslim etmiş olacağız. Bu şehri herkesin Malatya’sı olacak şekilde inşa etmemiz lazım. Camileriyle, cemevleri ile kültür merkezleri ile kültürümüzü koruyacak şekilde, mahallelik olgusunu koruyacak şekilde, hep beraber inşa etmemiz lazım” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ