Malatya Büyükşehir Belediyesine ‘sarı öfke’

Malatya Büyükşehir Belediyesine ‘sarı öfke’

Asayiş 6.06.2024 18:49:14 0
Malatya Büyükşehir Belediyesine ‘sarı öfke’
Tarih: 06.06.2024 18:49
Malatya’da taksiciler indi bindi ücretine zam talebi için konvoy halinde Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Başkan Sami Er ile görüşmek isteyen esnafa izin verilmezken, esnaf indi bindi ücretlerine güncelleme yapılmasını istedi.
Malatya’da yüzlerce ticari taksi sürücüsü indi bindi ücretlerinin güncellenmediği gerekçesi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Konvoy yaparak belediye önüne gelen esnaflar belediye bünyesindeki Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü yetkililerinin zam taleplerine karşı verdikleri dilekçeyi yırttığını öne sürerek Başkan Sami Er ile görüşmek istedi.
Eylem sırasında çevik kuvvet polisleri belediye girişini kapatırken, esnaf hem belediyeyi hem de şoförler cemiyeti yönetimini sık sık yuhaladı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği eylemde artan maliyetlere rağmen indi bindi ücretlerinin arttırılmamasına tepki gösteren esnaf, yetkililer ile görüşmekte ısrar etti.
Esnaf Odası Birliği ve aynı zamanda Şoförler Cemiyeti Başkanı Şevket Keskin’de belediye önüne gelerek eylemin sonlandırılmasını isterken, bazı taksi esnafı ise duruma tepki gösterip başkanla tartıştı. Polislerin de araya girmesi ile tartışmalar önlenirken Başkan Keskin, belediye yetkilileri ile görüşüp zam yapılması noktasında toplantı için söz aldı. Bunun üzerine kısa süre sonra fiyatların güncelleneceğini ifade eden ESOB Başkanı Keskin’in araya girmesi ile esnaflar belediye önünden ayrıldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem