Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Kuluncak’a dev altyapı ve içme suyu yatırımı

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Kuluncak’a dev altyapı ve içme suyu yatırımı

Ekonomi 8.12.2025 13:09:16 0
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Kuluncak’a dev altyapı ve içme suyu yatırımı
Tarih: 08.12.2025 13:09 Güncelleme: 08.12.2025 13:09
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kuluncak ilçesinin yıllardır süren su sıkıntısını çözüme kavuşturmak için çalışma başlattı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kuluncak ilçesinin yıllardır süren su sıkıntısını çözüme kavuşturmak için, Sivas Sarıca’dan getirilecek su için 38 kilometrelik isale hattı çalışması gerçekleştirdi. MASKİ ekipleri, Kuluncak’ın artık kesintisiz ve güvenli içme suyuna kavuşması için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

"Mahallelim adına çok teşekkür ediyorum"
İçme suyu kalitesinin arttığını belirten Alvar Mahalle Muhtarı Abbas Dinç, "İçme suyumuz hazır su kıvamında, komşularımıza hayırlı olsun diyoruz. Kuraklık nedeniyle bu yıl su sıkıntımız daha da arttı. Bu çalışmayla Kuluncak ilçemizin Sofular ve Bıcır mahalleleri yeniden eski su bolluğuna kavuşacak. Kuluncak için asrın projesi oldu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e emeğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu proje Kuluncak için büyük bir çalışma oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

"Çok büyük bir çalışma yürütülüyor"
Yapılan çalışmanın önemine dikkat çeken Bıcır Mahalle Muhtarı Hasan Özer, "Çok büyük bir çalışma yürütülüyor. Bir yerler yapılırken doğal olarak bazı alanlarda bozulmalar olur. Kuluncak ve çevre köylerde su sıkıntısı oldukça fazlaydı, çoğu zaman şişe suyu kullanıyorduk. Şu anda şişe suyu kalitesinde suya kavuşmuş durumdayız. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’in büyük emeği var. Başkanımıza çok teşekkür ederiz" dedi.

"Su sıkıntısı bitiyor"
Mahallede uzun yıllardır yaşanan su sıkıntısına dikkat çeken Sofular Mahalle Muhtarı Murat Aktaş, "Sofular’da daha önce de çeşitli çalışmalar yapılmıştı ancak su sıkıntımız çok büyüktü. İki adet kuyumuz vardı; birini MASKİ, diğerini ise önceki Sofular Belediyesi yapmıştı. Buna rağmen ciddi sorunlar yaşıyorduk. İnşallah bu yatırımla su sıkıntısından tamamen kurtulacağız. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar yaşadığımız tüm zorluklarda yanımızda oldu. Kendisine çok teşekkür ederiz" dedi.

"Yaklaşık 10 bin nüfusu besleyecek bir yatırım"
Çalışmalardan memnuniyetlerini belirten Gürün Mahalle Muhtarı Tekin Boyraz, "Bu proje, yerel yönetimlerin nadiren gerçekleştirdiği kapsamlı bir içme suyu ve isale hattı çalışmasıdır. Yaklaşık 10 bin nüfusu besleyecek bir sistem kuruluyor. Malatya Büyükşehir Belediyemiz, İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerin bütçesine sahip olmamasına rağmen bu projenin arkasında durarak halkın hizmetine sunmuştur. Başkanımız Sami Er’e teşekkür ediyorum. İl dışında yaşamamıza rağmen bu sudan biz de faydalanacağız, bize de bağlantı verildi. Bir yıldır ekipler sürekli sahadaydı ve yapılması gerekenin en iyisini yaptılar. Başkanımız Sami Er de defalarca bölgeye gelerek çalışmaları bizzat takip etti. İnsanların mağduriyetinin giderilmesi için büyük gayret gösterdiler" şeklinde konuştu.

"38 bin metre uzunluğundaki isale hattını tamamladık"
Kuluncak’a Sivas Sarıca’dan getirilecek olan suyun ilçenin içme suyu sorununu ortadan kaldıracağını ifade eden MASKİ Genel Müdür Sinan Çeçen, "Kuluncak’ın güçlü bir altyapıya kavuşması için çalışıyoruz. Bu kapsamda 38 bin metre isale hattı çalışmamızı tamamladık. 30 m’lük biriktirme ve kaptaj binasını hizmete aldık. Bölgede ayrıca 250 metre yatay sondajı başarıyla tamamladık. Devam eden yatırımlar kapsamında 15 adet tahliye hattı, Sofular Mahallesi’nde 30 m’lük depo, Alvar Mahallesi’nde 100 m’lük depo ve Kuluncak ilçe merkezinde 500 m kapasiteli içme suyu deposu çalışmalarımız sürüyor. Altyapı çalışmalarının yanı sıra planlanan 70 bin m asfalt ve 10 bin m kilit taşı çalışmalarımızda sahada aktif şekilde devam ediyor. Amacımız, Kuluncak ve bağlı mahallelerin hem altyapı hem üstyapı açısından daha güvenli, modern ve konforlu bir yaşam ortamına kavuşmasını sağlamak. Tüm ekiplerimizle sahadayız ve çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ