MAGİNDER’den Gazze’ye destek açıklaması

MAGİNDER’den Gazze’ye destek açıklaması

Genel 7.06.2024 17:06:51 0
MAGİNDER’den Gazze’ye destek açıklaması
Tarih: 07.06.2024 17:06
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİMDER) Hanım Komisyonu Başkanı Şahide baran Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek üzerlerine düşen her türlü görev için hazır olduklarını söyledi.
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ile kadın derneklerinin temsilcilerinin katıldığı bir toplantı ile bir araya gelen MAGİNDER Hanım Komisyonu, İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği soykırım kınandı.
Komisyon Başkanı Şahide Baran, Gazze’de katliama ve soykırıma maruz kalan mazlumların sesi olmak için bir araya geldiklerini belirterek, “Biz birlikte çok güçlüyüz. Bu birlikteliğimiz her zaman bizleri ileriye taşımıştır. Biliyoruz ki hiçbir güç, birlik olan milletleri asla yenememiştir. Tıpkı Gazze’de birlik olan, Allah için pes etmeyen kardeşlerimiz gibi. Bu yasa dışı saldırı artık tüm dünyada, dili, dini ve ırkı ne olursa olsun vicdan ve merhamet sahibi olan tüm kardeşlerimizin ruhunu yaşanılması zor bir psikolojiye eriştirmiştir. Ben bir öğretmen olarak Gazeli bir öğretmenin paylaştığı, artık mezun edecek öğrencilerimiz kalmadı sözlerinden sonra her bir öğrencime sarılırken onların yasadığı acılar, bedenimi bir sıtma sarar gibi her defasında sarmaktadır” ifadelerine yer verdi.
Gazze başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde çocuk, kadın ve yaşlılara uygulanan soykırımların derin acısını yaşadıklarını belirten Baran, “Kilometrelerce uzaklıkta olmalarına rağmen hem kalbimize hem ruhumuzu yakan bu ateşler karsısında Nene Hatun’larımız, Nezahat Onbaşılarımız gibi zulme karşı asla boyun eğmiyor ve tek bir işaretle üzerimize ne düşerse yapmaya hazır bir şekilde bekliyoruz. Malatya’mızdan tüm dünyaya sesleniyoruz. Bizler 6 Şubat depremlerinden psikolojik olarak çokça yıpranmış olsak da daima milletinin ve ülkesinin refahı için MAGİMDER ailesi olarak zulmün ve insanlık dışı tüm uygulamaların karşısında olduğumuzu bildiriyoruz” şeklinde konuştu.
Gazze’ye bu süreçte en fazla yardım gönderen ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ise dünyanın birçok noktasında yaşanan hadiselere Türkiye’nin artık dışarıdan seyirci kalmadığını söyledi. Ölmeztoprak, “Hem icraat hem fiiliyat hem de düşünce bakımından bir Müslümana yakışan duruş her neyse o duruşu Elhamdülillah sergilemeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Gazze’de yaşanan soykırımın ardık duygularının bittiği bir noktaya geldiğini ifade eden Ölmeztoprak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Gazze’de, Refah’ta yaşanılan soykırımın durması için en fazla tepkiyi gösteren ve bu güne kadar tonlarca yardımı gönderen bir ülkeyiz. Gazze ile ilgili yaşananlar bir video sahnesi gibi ekranlarda her gün dönmeye devam ederken hem politika hem de hukuk bakımından bu işe dur diyen de tek ülkeyiz. Bu zulme güçlü bir şekilde dur diyen tek ülkeyiz” şeklinde konuştu.
Filistin’de kadın ve çocukların öldürülmeye devam edildiğini dile getiren Ölmeztoprak, “İsrail kadın ve çocuk demeden binlerce suçsuz sivili öldürmeye ne yazık ki devam ediyor. Hiçbir savaşta çocuk ve kadınlara saldırılmaz ama İsrail bir devlet gibi davranmıyor. Savaşın da bir hukuku vardır. Uluslararası Adalet divanın da açılan davaya Türkiye’de müdahil olmuştur ve İsrail’in en ağır yaptırımlara çarptırılması için bir mücadele içerisindedir. Bu tür toplantıların, eylemlerin, açıklamaların hepsinin bir Gazze kurtuluşuna vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.
Milletvekili Ölmeztoprak, toplumun en küçük temel taşının aile olduğunu da ifade ederek aile ve kadın üzerine de düşüncelerini dile getirdi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem