MAGİNDER Başkanı Karademir: "Sürücü kursları eğitim alanı acilen taşınmalı"

MAGİNDER Başkanı Karademir: "Sürücü kursları eğitim alanı acilen taşınmalı"

Genel 12.05.2025 15:56:16 0
MAGİNDER Başkanı Karademir:
Tarih: 12.05.2025 15:56 Güncelleme: 12.05.2025 15:56
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Yeşiltepe bölgesinde şehir mezarlığı çevresindeki trafik yoğunluğuna dikkat çekerek, sürücü kurslarının buradan taşınması çağrısında bulundu.
Malatya Şehir Mezarlığı önünde açıklamalarda bulunan Karademir, bölgede oluşan trafik yoğunluğuna dikkat çekerek "Şu an burada, trafikteki kalabalığı sizler de görüyorsunuz. Şehrimizdeki tüm sürücü kurslarının burada eğitim vermesi, trafiği ciddi anlamda olumsuz etkiliyor." diye konuştu.
Karademir, şehir mezarlığına gelen vatandaşların yanı sıra, kayısı ticaret merkezi, buğday pazarı, hal binası ve galericiler sitesi gibi ticari noktaların da bölgede yer almasının trafik yükünü artırdığını belirtti. Karademir, ayrıca 6 Şubat depreminin ardından inşaat molozlarının da şehir mezarlığının arka kısmına döküldüğünü ifade ederek, "Bu durum iş makinelerinin yoğunluğunu artırdı, trafik sıkışıklığı ve kaza riski yükseldi" dedi.
Vatandaşlardan bu konuda sürekli şikayet aldıklarını belirten Karademir, "Sürücü kurslarının acil bir şekilde daha modern ve uygun bir alana taşınması gerekiyor. Hem sürücü adaylarımız için hem de bu bölgeye gelen vatandaşlarımız için bu adım şart" ifadelerini kullandı.
Yetkililere çağrıda bulunan Karademir, "Belediye başkanlarımızdan ve yöneticilerimizden buradaki kursların taşınması için hızlı bir çözüm bekliyoruz. Biz MAGİNDER olarak her zaman vatandaşımızın sesi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Yeşiltepe’de açık oto pazarını ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Buradaki gözlemlerini aktaran Karademir, "Kayısının yanmasıyla birlikte şehrimizin tüm ticari noktalarında durma noktasına gelindiğini gördük. Vatandaşımız alışveriş yapamıyor, ciddi anlamda sıkıntılar var" diyerek açıklamalarda bulundu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ