MAGİNDER Başkanı Karademir: "Kaymakam Baytak’ı artık bir Malatyalı olarak görüyoruz"

MAGİNDER Başkanı Karademir: "Kaymakam Baytak’ı artık bir Malatyalı olarak görüyoruz"

Ekonomi 7.05.2025 15:22:55 0
MAGİNDER Başkanı Karademir:
Tarih: 07.05.2025 15:22 Güncelleme: 07.05.2025 15:22
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak’a 6 Şubat depremleri ve sonrasında gösterdiği gayretlerden dolayı teşekkür ederek, "Biz kendisini artık bir Malatyalı olarak görüyoruz" dedi.
MAGİNDER’de düzenlenen istişare toplantısında konuşan Karademir, "Şehrimizin 6 Şubat öncesini ve sonrasını en iyi bilen Kaymakamımız Kutsal Baytak. Biliyorsunuz ki depremden önce de burada, Yazıhan ilçemizde görevdeydi. Deprem anını yaşayan, depremde şehrimizde olan ve devletimizi en iyi şekilde temsil eden bir kaymakamımız olarak görevine devam etmekte. Biz şu an şehrimizde tabii ki sıkıntılar yaşıyoruz ama bugün bizim mutlu olduğumuz en önemli yanlarından biri de Kutsal Hanım gibi çok kıymetli bir devlet idarecisinin bizimle birlikte, her daim yanımızda olması. Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı çözme aşamasında var gücüyle çalışmakta, bu da bizi gerçekten çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.
6 Şubat depremlerinin ardından da Baytak’ın görevine devam ettiğini anımsatan Karademir, "Biz her yerde söylüyoruz, kendisini bir Malatyalı olarak görüyoruz. Artık bizim için gerçekten çok iyi bir Malatyalı olarak söylemek istiyoruz. Biz şehrimizde 6 Şubat öncesinde ve sonrasındaki çalışmalarına şahidiz. Vatandaşımızın her türlü sorununa devletin nasıl yetiştiğini, nasıl çözüm ürettiğini, kendisinin gayretleriyle biz görmekteyiz. Allah devletimize zeval vermesin, bunu her zaman söylüyoruz" dedi.
Karademir, Malatya’da 6 Şubat’ın ardından 12 Nisan’da yaşanan don olayının da şehri olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, "6 Şubat gibi büyük bir felaket yaşadık, akabinde 12 Nisan’da Malatya’da ciddi bir don olayı oldu ve şehrimiz ciddi anlamda etkilendi. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız, kıymetli bakanlarımız, devletimizin hepsi sahada. Vatandaşımızın hem 6 Şubat’ta olduğu gibi hem 12 Nisan’da olduğu gibi sorunlarını çözme gayreti ile çalışıyorlar. Kutsal Hanım da bu dönemde yine aynı şekilde hem çiftçimizin, köylümüzün sorunlarını yerinde dinleyerek devletimizin bütün imkanlarını seferber ederek elinden geldiği kadar yardımcı olmaya devam ediyor. Şehrimizde hem Kutsal Hanım’a hem de Valimize buradan özellikle teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
MAGİNDER olarak devletin yanında olduklarını vurgulayan Karademir, "Biz bu anlamda her zaman söylediğimiz gibi MAGİNDER ailesi olarak devletimizin yanındayız, devletimizin emrindeyiz. Üzerimize ne düşerse koşa koşa, seve seve gideceğimizi özellikle söylemek istiyorum. İnşallah kıymetli kaymakamımız daha iyi görevlere gelir. Ama biz her zaman kendisinin Malatya’da kalmasını istiyoruz. İnşallah kendisini daha iyi yerlerde göreceğiz, elimizden geldiği kadar da kendisine destek vereceğiz. Özellikle bu konu hakkında yine kendisine teşekkür etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.
Karademir, son yaşanan don olayıyla ilgili de, "Çiftçimizin, köylümüzün yaşadığı sorunlar ortada. Kabinemiz, devletimiz hemen sorunları yerinde sahada görerek gerekli incelemelere devam etmekte. İnşallah Cumhurbaşkanımız buradaki üreticilerimize, köylülerimize güzel bir haber, güzel bir destek verirler. Çünkü kayısı olmazsa olmazımız. Her zaman söylüyoruz, bu şehrin ekonomisi kayısıya bağlı. En az belki 1-2 yıl kayısı olmayacak şekilde bazı bahçelerimizde bu şekilde tahribat var. Çok ağır bir olay yaşandı" ifadelerini kullandı.
Devletin üreticiye desteğini beklediklerini dile getiren Karademir, "Tabii ki biz her şeyimizi devletten beklememeliyiz, bunu da özellikle söylemek istiyorum. Ama imkanı olmayan vatandaşlarımız, köylülerimiz 6 Şubat’ı yaşamış bir Malatya, bunları göz ardı etmemek lazım. Üreticinin, köylünün elinde gerçekten imkan olsa devletten bir beklenti içine girmez. İnşallah biz güzel haberler bekliyoruz" dedi.
Toplantıda konuşan Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak ise, MAGİNDER’in istişare toplantısına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:
"Bugün istişare toplantısına katılmak üzere MAGİNDER’i ziyaret ettik. Bugün özellikle ilçemizle alakalı durumlardan konuşup yapılması gerekenler nedir, bu noktada özellikle hem MAGİNDER Başkanımız Salih Beylerden hem de yönetim kurulu üyelerinden bizler de bilgi almaya çalışacağız. Devlet olarak üzerimize düşen ne varsa, depremden beridir bunları yapmaya gayret gösteriyoruz. Özellikle Sayın Valimizin önderliğinde deprem sürecini çok güzel bir şekilde yürütmeye gayret gösteriyoruz. Maalesef en son yaşanan don olayı içimizde ciddi anlamda etkiledi, çiftçimiz bu anlamda etkilendi. Tüm devlet yetkililerimiz bu konuda sahada çalışmalarını yürütüyorlar, yürütmeye de devam ediyorlar."
Malatya’nın kısa sürede toparlanacağına inandığını ifade eden Baytak, "Umut ediyorum Malatya’mız çok güzel bir noktaya ulaşacaktır. Yeşilyurt’umuz çok güzel bir noktaya ulaşacaktır. Şu an depremin de vermiş olduğu olumsuz etkileri büyük bir oranda bertaraf etmiş durumdayız. İnşallah önümüzdeki süreçte en kısa zamanda Malatya çok daha güzel bir yer haline gelecektir. Biz de bugün burada özellikle bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Baytak, devletin tüm gücüyle sahada olduğunu vurgulayarak, "MAGİNDER Başkanımız Salih Bey ve yönetim kurulu üyelerimiz bu süre zarfında hep bizimle beraber oldular. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahadaydı, tüm gücüyle beraber etkin bir şekilde koordinasyonu sağlamak üzere sahada var olmaya da devam ediyor. Ancak bu süre zarfında sivil toplum kuruluşlarımızla da biz iletişimimizi sürekli itibariyle devam ettiriyoruz. Onların desteğiyle de bu süreci yürütmeye gayret gösteriyoruz. Kendilerine de bu anlamda şimdiye kadar yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ