MAGİNDER Başkanı Karademir: "En kötü karar, kararsızlıktan iyidir"

MAGİNDER Başkanı Karademir: "En kötü karar, kararsızlıktan iyidir"

Ekonomi 26.05.2025 14:15:58 0
MAGİNDER Başkanı Karademir:
Tarih: 26.05.2025 14:15 Güncelleme: 26.05.2025 14:15
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, sanayi sitesindeki esnafları ziyaret ederek başta sanayi alanının taşınmasına ilişkin süregelen belirsizlik olmak üzere, nitelikli personel eksikliği ve Malatya ekonomisinin mevcut durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, beraberindeki heyetle birlikte Malatya İmalat-Demir ve Tamir Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Altay ile sanayi sitesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılanan Karademir, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayırlı işler temennisinde bulundu.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Karademir, "Bugün sanayi bölgemizdeki esnafımızla bir araya gelerek bayram öncesi sohbet ettik, hasbihal ettik. Esnafımızın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı ve taleplerini yerinde dinleme fırsatı bulduk. Özellikle sanayi sitemizin taşınıp taşınmayacağına dair süren belirsizlik, bölge esnafını ciddi şekilde huzursuz ediyor" dedi.
Malatya ekonomisinin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Karademir, "Kayısıda yaşanan don felaketiyle birlikte çoğu vatandaşımız kurban kesemeyecek, çocuklarına bayramlık alamayacak duruma gelmiştir. Bu da bizi ciddi anlamda düşündürmektedir. Devletimizin en kısa zamanda Malatya’mıza güzel haberler vereceğine inanıyor, devletimize güveniyoruz. Bu şehir çok zor durumlar geçirmekte. Hep birlikte bunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Sanayi bölgesinde yaşanan nitelikli personel sıkıntısına da dikkat çeken Karademir, "Nitelikli personel bulamayan birçok esnafımız işlerini yavaşlatmak zorunda kalıyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın yürüttüğü mesleki eğitim projeleri var, ancak sahaya tam olarak yansımıyor. Meslek liselerinden ve üniversitelerden mezun olan gençler sanayiye yönlendirilmeli. Aksi halde, üretim yapan küçük işletmeler ayakta durmakta zorlanacak" şeklinde konuştu.
Sanayi sitesinin geleceğine dair net bir yol haritası çizilmesi gerektiğini vurgulayan MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, "En kötü karar, kararsızlıktan iyidir" diyerek sürecin uzamasının esnaf üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerin altını çizdi.
Karademir’in ardından söz alan Oda Başkanı Mehmet Altay ise, "Malatya için sahada olan, esnafın sorunlarını dile getiren başkanımızın her zaman yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Sanayi esnafı da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Sanayi bölgesinde alınacak kararların bizlerle paylaşılması gerekiyor. Dükkan kiraları çok yüksek, geçim her geçen gün zorlaşıyor. En azından görüşlerimiz alınmalı" şeklinde konuştu.
Bir başka esnaf ise göç etmek istemediğini belirterek, "Çocuklarım il dışına gitti ama ben gitmiyorum. Bu memleketi seviyorum. Her şeye rağmen burada kalacağım. Malatya sahipsiz değil, bunu göstermek zorundayız" dedi.
Ziyaret programı kapsamında Karademir ve beraberindeki heyet, sanayi esnafının sorun ve taleplerini dinlemeye devam etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ