MAGİNDER Başkanı Karademir: "En kötü karar, kararsızlıktan iyidir"

MAGİNDER Başkanı Karademir: "En kötü karar, kararsızlıktan iyidir"

Ekonomi 26.05.2025 14:15:58 0
MAGİNDER Başkanı Karademir:
Tarih: 26.05.2025 14:15 Güncelleme: 26.05.2025 14:15
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, sanayi sitesindeki esnafları ziyaret ederek başta sanayi alanının taşınmasına ilişkin süregelen belirsizlik olmak üzere, nitelikli personel eksikliği ve Malatya ekonomisinin mevcut durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, beraberindeki heyetle birlikte Malatya İmalat-Demir ve Tamir Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Altay ile sanayi sitesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılanan Karademir, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayırlı işler temennisinde bulundu.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Karademir, "Bugün sanayi bölgemizdeki esnafımızla bir araya gelerek bayram öncesi sohbet ettik, hasbihal ettik. Esnafımızın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı ve taleplerini yerinde dinleme fırsatı bulduk. Özellikle sanayi sitemizin taşınıp taşınmayacağına dair süren belirsizlik, bölge esnafını ciddi şekilde huzursuz ediyor" dedi.
Malatya ekonomisinin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Karademir, "Kayısıda yaşanan don felaketiyle birlikte çoğu vatandaşımız kurban kesemeyecek, çocuklarına bayramlık alamayacak duruma gelmiştir. Bu da bizi ciddi anlamda düşündürmektedir. Devletimizin en kısa zamanda Malatya’mıza güzel haberler vereceğine inanıyor, devletimize güveniyoruz. Bu şehir çok zor durumlar geçirmekte. Hep birlikte bunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Sanayi bölgesinde yaşanan nitelikli personel sıkıntısına da dikkat çeken Karademir, "Nitelikli personel bulamayan birçok esnafımız işlerini yavaşlatmak zorunda kalıyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın yürüttüğü mesleki eğitim projeleri var, ancak sahaya tam olarak yansımıyor. Meslek liselerinden ve üniversitelerden mezun olan gençler sanayiye yönlendirilmeli. Aksi halde, üretim yapan küçük işletmeler ayakta durmakta zorlanacak" şeklinde konuştu.
Sanayi sitesinin geleceğine dair net bir yol haritası çizilmesi gerektiğini vurgulayan MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, "En kötü karar, kararsızlıktan iyidir" diyerek sürecin uzamasının esnaf üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerin altını çizdi.
Karademir’in ardından söz alan Oda Başkanı Mehmet Altay ise, "Malatya için sahada olan, esnafın sorunlarını dile getiren başkanımızın her zaman yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Sanayi esnafı da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Sanayi bölgesinde alınacak kararların bizlerle paylaşılması gerekiyor. Dükkan kiraları çok yüksek, geçim her geçen gün zorlaşıyor. En azından görüşlerimiz alınmalı" şeklinde konuştu.
Bir başka esnaf ise göç etmek istemediğini belirterek, "Çocuklarım il dışına gitti ama ben gitmiyorum. Bu memleketi seviyorum. Her şeye rağmen burada kalacağım. Malatya sahipsiz değil, bunu göstermek zorundayız" dedi.
Ziyaret programı kapsamında Karademir ve beraberindeki heyet, sanayi esnafının sorun ve taleplerini dinlemeye devam etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ