'Yaralarım Aşktandır" oyunu Kenter Tiyatrosu'nda gala yaptı

Şebnem İşigüzel'in kaleme aldığı ve Berfin Zenderlioğlu'nun yönettiği oyunda, Nazan Kesal, İran'ın güçlü kadın şairi Furuğ Ferruhzad'ı canlandırıyor.

Magazin 17.01.2020 13:56:32 0
'Yaralarım Aşktandır" oyunu Kenter Tiyatrosu'nda gala yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.01.2020 13:56

Usta oyuncu Nazan Kesal'ın oynadığı "Yaralarım Aşktandır" oyununun galası Kenter Tiyatrosu'nda yapıldı.

Galaya oyuncular Ercan Kesal, Perihan Savaş, Salih Kalyon, Genco Erkal, Aras Bulut İynemli, Nur Sürer ve yazar Aydın Ilgaz'ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Gösterim önce AA muhabirine açıklamalarda bulunan usta oyuncu Nazan Kesal, oyunun prömiyerini geçen sene 18 Mart'ta yaptıklarını belirterek, "Gala tadında bir şey yapamamıştım. Hem oyunum için bir gala olsun istedim hem de Avrupa Yakası'nda ilk defa Kenter Tiyatrosu'nda oyun oynayacak olmaktan çok mutluyum. Burada oynamamın şerefine de bir gala olsun, burası çok özel bir mekan. Kenterler bu dünyayı terk ettiler ama öyle bir hazine bıraktılar ki biz tiyatroculara, bu çok kutsal bizim için." dedi.

"Füruğ Ferruhzad, kısa hayatına çok fazla şey sığdıran önemli bir kadın figür"
Oyuncu Genco Erkal'ın sosyal medya paylaşımında "Kenter Tiyatrosu'na sahip çıkmalıyız, hadi gidin orada oynayın" demesinden sonra burada oynama kararı aldığını ifade eden Kesal, "Kenterler hala o eski günlerdeki gibi yoğun bir şekilde seyircisini ağırlamaya devam ediyor. Bunun mesajını vermek içindi, iyi ki de böyle bir karar almışım." diye konuştu.

Kesal, Yıldız Kenter'in "Yaralarım Aşktandır" oyununu izlemekten sevinç duyacağını düşündüğünü belirterek, Füruğ Ferruhzad'ın kısa hayatına çok fazla şey sığdıran önemli bir kadın figür olduğunu söyledi.

Ferruhzad'ın İran sinemasının gelişmesinde de önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Kesal, şunları kaydetti:

"Onun çektiği 'Ev Karadır' kısa filmi dünyanın birçok yerinde ödül almıştır. İran sinemasının mihenk taşlarından biridir. Montajcıdır, çok iyi bir oyuncudur. Çok dil bilen ve aynı zamanda Farsça'ya Jeanne d'Arc'ı çeviren isimdir. Ressamdır, öykücü ve iyi bir senaristtir. Şiirlerinde de kadınlara söylemek istediği kendinizi sevin, kendinize saygı duyun, kadın olmaktan gurur duyun gibi mesajlardı.

Ercan Kesal'la ilk tanıştığımız zaman biz birbirimize kitap armağan ederdik. En büyük zenginliğimiz birbirimize armağan ettiğimiz kitaplar. Ercan da bana Füruğ’un 'Sonsuz Gün Batımında' kitabını hediye etmişti.Bana 'bu kadını tanıyor musun, bu kadını tanıman ve şiirlerini bir kadın olarak bilmen lazım' dedi. Hemen tabii merakla açtım, okudum ve o an Füruğ benim kulağıma bir şeyler söyledi. 'Bir gün benden bir şey yap, beni sakın unutturma' dedi bana. 1999'da Diyarbakır'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için şiirlerinden bir şey yapmıştım ama o beni tatmin etmedi. Ama bu oyunla tam da hayal ettiğim gibi bir kadın hikayesi çıktı ortaya."

Kesal, Füruğ'un edebi kişiliğine yakışır bir tiyatro yaptıklarına işaret ederek, oyunun mesajının kadınlara yönelik "Kendinize gelin, başkalarının sizi kendinize getirmesini beklemeyin." olduğunu ifade etti. 

"Nazan Kesal'la ortak yanımız, Füruğ hayranlığımız"
Oyunun yönetmeni Berfin Zenderlioğlu ise oyuna hazırlık sürecinin kendi adına çok kıymetli olduğuna dikkati çekerek, yönetmenlik ve oyuncuyla bağ kurma adına çok şey öğrendiğini söyledi.

Zenderlioğlu, Nazan Kesal'la ortak yanlarının Füruğ hayranlıkları olduğunu vurgulayarak, "Ben oyunculuk çalışmalarımı hep Füruğ şiirleriyle yapıyordum. Aslında benim de hayalimdi. Füruğ'la ilgili bir şey yapmak. Böylelikle Füruğ Ferruhzad'ın hayalini kuran 2 kadın olarak yolumuz kesişti ve çok da güzel oldu." diye konuştu.

Oyunun Anadolu Yakası'nda genellikle Moda Sahnesi'nde sahnelendiğini belirten Zenderlioğlu, yakın zamanda ise Bursa, Kocaeli ve Stockholm'de de seyirci karşısına çıkacağını dile getirdi.

"Yaralarım Aşktandır" oyunu hakkında
Şebnem İşigüzel'in kaleme aldığı ve Berfin Zenderlioğlu'nun yönettiği "Yaralarım Aşktandır" oyununda, Nazan Kesal, İran'ın güçlü kadın şairi Füruğ Ferruhzad'ı canlandırıyor.

Prodüksiyonunu Poyraz Yapım'ın üstlendiği oyunda, baskı altında yaşayanların, hep eksik bulunanların ve her şeye rağmen yaşamaya devam edip sözünü esirgemeyenlerin hikayesi anlatılıyor. Oyunu izleyenler, İranlı kadın şair Füruğ Ferruhzad'ın şiir ve yaşam felsefesine tanıklık ediyor.

Işık ve dekor tasarımı Cem Yılmazer tarafından yapılan oyunun kostüm tasarımını Natali Yeres, müziklerini ise Burak Çölü üstleniyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ