Mutfakta İyiyim Diyenler Patlıcan Kebabı Tarifi Sizin İçin

Fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır? Fırında patlıcan kebabı tarifi

Magazin 24.10.2019 14:39:16 0
Mutfakta İyiyim Diyenler Patlıcan Kebabı Tarifi Sizin İçin
Tarih: 01.01.0001 00:00



MasterChef programının heyecanla beklenen bugünkü menüsünde Fırında patlıcan kebabı tarifi var! Fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır? Programda yayımlanmasının ardından fırında patlıcan kebabı, Google'da en çok arananlar listesinde yerini aldı. İşte tarife ilişkin detaylar!.. Ekranların heyecanla izlenen programı MasterChef’te bugün yarışmacılar, Fırında patlıcan kebabı yapmak için hünerlerini sergiliyor. Programın takipçileri menünün açıklanmasının ardından ‘Fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır?’ sorusunun yanıtını aramaya başladı. İşte lezzetli ‘Fırında patlıcan kebabı’ tarifinin detayları!…

Fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır? İşte MasterChef fırında patlıcan kebabının tarifi…

Fırında patlıcan kebabı yapmak için gerekli malzemeler;

Birkaç adet patlıcan, yeşil biber, domates, yarım kilo kıyma, karabiber, pul biber, sarımsak, soğan, tuz

Halka halka doğranan patlıcanlar zeytinyağı ve tuz ile harmanlanarak tepsiye alınırken aralarına hazırlanan köfteleler, birer patlıcan birer köfte gelecek şekilde tepsiye dizilir.

Üzerine domates ve yeşil biberler de yerleştirilerek 200-250 derece ısıda nar gibi kızarana dek pişilir.

Patlıcan kebabının en özel tarifi!

Lezzet denilince hiç şüphesiz akıllara, gastronomide dünya çapında adından söz ettiren Gaziantep geliyor. Lezzetiyle damaklarda unutulmaz tat bırakan bir patlıcan kebabı tarifi için Gaziantep mutfağından bazı tüyolar almakta fayda var.

Gaziantep yöresine özel patlıcan kebabında konu malzeme seçiminden başlar. İyi bir lezzet için, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yetişen ve büyüklüğü 60-70 santimetreye kadar ulaşabilen özel patlıcanlar ve et seçiminde de yine Gaziantep yöresinde bulunan ‘halik’ cinsi kuzulardan elde edilen kıyma kullanılır. Bu özel malzemelerin bir araya gelmesiyle hazırlanan yemeğin lezzetini başka malzemelerle yakalamak kesinlikle imkansız.

Patlıcan kebabının hazırlık aşamasında tuz ve baharat kullanılmaz. Baharatlar pişirme sırasında değil de, sunum aşamasında karşımıza çıkıyor. İlk kez deneyenler için bu durum biraz şaşırtıcı olsa da, enfes lezzetiyle patlıcan kebabı bu konudaki tereddütleri ortadan kaldıracaktır. Eğer ısrarla baştan tuz ve baharat katmak isterseniz, sonunda lezzet açısından hüsrana uğrayabilirisiniz diyerek, bu detaya da dikkati çekmiş olalım. Peki Gaziantep yöresine özel patlıcan kebabı nasıl yapılır? İşte detaylar…

Gaziantep yöresine özel patlıcan kebabını yapmak için gereken malzemeler;

*2-3 adet Birecik patlıcanı

*1 kilogram orta yağlı, iri çekilmiş kuzu kıyma

*2 büyük boy domates

*Birkaç adet acı yeşil biber

Sunum için;

*Lavaş ekmeği,

*Pul biber,

*Karabiber,

*Tuz.

Gaziantep yöresine özel patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Patlıcanlar 5-6 santimetre uzunluğunda kesilir. Tepsiye yatay bir şekilde sıralanır. Parçaların araları istenilen oranda köfte ile doldurulur.

Burada dikkat edilecek nokta; köfteler baharat veya tuz ile yoğrulmaz. Hatta sıkışmaması için hiç yoğurmadan koparılan kıyma parçaları elde hafifçe toparlandıktan sonra patlıcana yaslanır. Bu şekilde tepsi doldurulur. Üzerine dörde bölünen domates dilimleri ve yeşil biberler de sıralanır. Son aşamada (normal bir fırın tepsisi için) 1 su bardağı sade soğuk su konur ki, hem tepsi yanmasın hem de buharıyla yemek daha güzel pişsin.

Hazırlanan tepsi yüksek 250 derecede ısıtılmış fırına verilir (tercihen fırının üst ızgara ayarını 250 dereceye ayarlayarak). Patlıcanların kabukları, domatesler ve biberler iyice kızarıp, bastırıldığında patlıcanlar yumuşacık, puf puf bir hal aldığında fırından çıkarılır.

Şimdi sıra lezzetiyle tadına doyulmaz patlıcan kebabını tatmaya geldi. Bu aşamada da elbette birkaç detayı göz ardı etmemek gerek.

Elbette tüketimde özgür olmakla beraber, yemeğin lezzetini size en iyi şekilde hissettirerek unutulmaz kılacak tüketim usulünü tercih edebilirsiniz. Şöyle ki; Lavaş ekmeğin üzerine kabuğundan ayrılarak itina ile yerleştirilen patlıcanların yanına, bir parça yeşil biber ve domatesi de yayarak nar gibi kızarmış köftelerin eşlik ettiği, pul biber karabiber ve tuz ile lezzetine lezzet katılmış kebabınız, yanında ev yapımı ayran ile tüketilmeye hazır.

Afiyet olsun
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem