Madde kullanımı beynin birçok bölgesine zarar veriyor

Madde kullanımı beynin birçok bölgesine zarar veriyor

Sağlık 30.06.2022 13:29:22 0
Madde kullanımı beynin birçok bölgesine zarar veriyor
Tarih: 30.06.2022 13:29 Güncelleme: 30.06.2022 13:29
İnönü Üniversitesi Kampüs FM Eğitim Söyleşileri programına konuk olan Psikolog İsmail Reyhani, dinleyicilere madde bağımlılığının zararlarını ve bağımlılıktan kurtulma yollarını anlattı.
Malatya İnönü Üniversitesi Kampüs FM’e konuk olan Psikolog İsmail Reyhani, madde kullanımın zararları hakkında bilgi vererek, “ Madde tek kullanımlık olsa bile beynin birçok bölgesine zarar vererek; dikkat, hafıza ve algılama rahatsızlıkları oluşturuyor” dedi. Madde kullanımı kişinin sadece bedenine zarar vermediğini bunun yanında kişinin iş hayatına ve aile hayatına da zarar verdiğini ifade eden Reyhani, “Maddenin çeşitleri var. İnsan sağlığına zarar veren, özellikle beynimize zarar veren ve bağımlılığa neden olan her şey madde olarak görünür. Madde tek kullanımlık olsa bile beynin birçok bölgesine zarar vererek dikkat, hafıza ve algılama rahatsızlıkları çektirebiliyor. Bunların yanında depresyon, anksiyete, şizofreni, takıntılı kişilik bozuklukları ve madde psikozları gibi psikiyatrik hastalıklar da oluşturabiliyor. Kullanılan madde sadece bedene zarar vermiyor bunun yanında iş yaşantısına, sosyal yaşantıya ve aileye de zarar veriyor” şeklinde konuştu.
Reyhani, madde bağımlılığından kurtulmak için hobi ve sosyal aktivitelerin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, “Eğitim bu işin sadece yüzde 50 kısmını oluşturuyor. Eğitim sadece belli bir seviyeye getiriyor. Kişi eğitimi alıp uyguladıktan sonra belli bir seviyeyi geçiyor. Eğitimden sonraki uygulamaya geçilmedikten sonra o yüzde 50 kısım da kalıyor. Bunun tek çözümü uzak durmak. Hobilerinizi ve sosyal aktivitelerinizi geliştirin. Aynı zamanda kişinin de kendisini değerli görmesi gerekiyor” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ