Tarih: 24.09.2024 13:41

Lübnan'daki Ayn Kasabası İsrail Saldırılarıyla Harabeye Döndü

Facebook Twitter Linked-in

İSRAİL'İN LÜBNAN SALDIRILARI: AYN KASABASI HARABEYE DÖNDÜ

Bekaa Vadisi'nde bulunan ve İsrail hava saldırılarına maruz kalan Lübnan'ın Ayn kasabasında büyük bir yıkım yaşandı. İsrail'in bölgeyi istikrarsızlaştırma çabası, Lübnan topraklarında ciddi hasarlara yol açmış durumda. Gazze'yi yıkıma uğratan İsrail ordusu, bu kez Lübnan'ın farklı bölgelerine odaklanarak saldırılarını sürdürüyor.

HİZBULLAH'IN KARŞILIK VERMESİ İSRAİL SALDIRILARINI TETİKLEDİ

Cihaz patlamaları ve Beyrut'a yapılan bombardımana Hizbullah'ın İsrail'e yönelik roket saldırılarının ardından İsrail askeri güçleri, Lübnan'a karşı etkili bir saldırıya geçti. Bu gelişmeler, Lübnan'ın Bekaa Vadisi'ndeki Ayn kasabasının büyük ölçüde tahrip olmasına neden oldu.

BEKAA VADİSİ'NDE KAÇIŞ TRAFİĞİ: BİNLERCE ARAÇ YOLDA KALDI

Lübnan resmi ajansı NNA'nın bildirdiğine göre, yoğun hava saldırılarının ardından kaçışa geçen binlerce araç, yoğun trafik nedeniyle yollarda mahsur kaldı. Kuzey güzergahında yaşanan trafik yoğunluğu neredeyse durma noktasına ulaşırken, yerel halkın güvenlik güçlerine yolların açılması yönünde talepleri bulunuyor.

CAN KAYIPLARI ARTIYOR: TOPLAM ÖLÜ SAYISI 492'YE ULAŞTI

İsrail ordusu, sabahın erken saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentleri başta olmak üzere, Bekaa ve Baalbek bölgelerine sayısız hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılar sonucunda 24'ü çocuk, 42'si kadın olmak üzere 492 kişinin hayatını kaybettiğini, 1645 kişinin yaralandığını duyurdu. Ülkedeki insanlar güneyden başkente ve kuzey bölgelere göç etmeye devam ederken, eğitime ara verildiği ve saldırılardan etkilenenler için okulların barınma merkezi olarak kullanılmaya başlandığı bildirildi.

 

Abdullah Paçal


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —