Lise öğrencileri tabyada tarih dersi görmeye devam ediyor

Lise öğrencileri tabyada tarih dersi görmeye devam ediyor

Genel 9.10.2024 10:27:14 0
Lise öğrencileri tabyada tarih dersi görmeye devam ediyor
Tarih: 09.10.2024 10:27 Güncelleme: 09.10.2024 10:27
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi ‘Tabya’da Tarih’ projesi kapsamında bu kez de Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Kiremitlik tabyada tarih dersi işledi. Tabya odalarında çay içip konu dinleyen öğrenciler, atalarının izinden yürüdü.
Erzurum ve Türk tarihinde önemli yer tutan tabyalardan biri olan Kiremitlik Tabyada lise öğrencileri tarih dersi işlemeye devam ediyor. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne zimmetlenen tarihi Kirimetlik Tabya’nın bu kez konuğu Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri oldu. Öğrenciler, Tarih Öğretmeni Taner Özdemir nezaretinde tabyada tarih dersi işleyerek atalarının izinden yürüdü. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Gençlik Hizmetleri Müdürü Zülküf Yılmaz, Palandöken Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ile Palandöken Gençlik Merkezi Genç Ofis Üyeleri de tarih dersine katıldı.
Çay İçti Ders Dinlediler
Palandöken Gençlik Merkezi tarafından kendilerine ikram edilen sıcak çaylarını içen Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Tarih Öğretmeni Taner Özdemir nezaretinde güzel ve anlamlı bir tarih dersi işlemenin gururunu yaşadı. Lise öğrencileri, atalarının vatan savunmasında kullandıkları Kiremitlik Tabya’da anlamlı bir tarih dersi işlediklerini söyledi.
Tabyaların Önemini Çocuklarımıza Sunuyoruz
Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi tarafından kendilerine zimmetlenen Kiremitlik Tabyada lise öğrencilerimize tarih bilinci aşılamaya devam ettiklerini belirterek, “Lise öğencilerimizin tarih derslerini tabyada görmelerini sağlıyoruz. Hem Tabyaların önemini hem tarihimizin önemini çocuklarımıza sunuyoruz” dedi.
Palandöken Gençlik Merkezi’nin projesi kapsamında lise öğrencilerinin tarih dersini Kiremitlik Tabyada işlemesinden büyük bir memnuniyet duyduklarının altını çizen Çakmur, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ