Limon: “Esnafın ekonomik krizlere karşı korunması, ekonominin temellerinin sağlam kalmasını sağlar”

Limon: “Esnafın ekonomik krizlere karşı korunması, ekonominin temellerinin sağlam kalmasını sağlar”

Ekonomi 13.10.2022 15:30:12 0
Limon: “Esnafın ekonomik krizlere karşı korunması, ekonominin temellerinin sağlam kalmasını sağlar”
Tarih: 13.10.2022 15:30 Güncelleme: 13.10.2022 15:30
Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, esnaf ve sanatkarlar için başlatılan yeni kredi destek paketini desteklediklerini belirterek, “Esnafın ekonomik krizlere karşı korunması, ekonominin temellerinin sağlam kalmasını sağlar” dedi.
Limon yaptığı açıklamada, “Bendevi Palandöken’in gündeme getirmiş olduğu kredi talebi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından esnaf ve sanatkârımızın hizmetine sunulmuştur. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın açıklamış olduğu ve esnaf ve sanatkârımız için başlatılan yeni kredi destek paketi, pandemi ve sonrasında yaşanan ekonomik krizlerde sıkıntı yaşayan esnaf camiası için bir can suyu olacaktır. Esnafımız için 60 ay vade ile ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi verilecek olması, kredi üst limitlerinin 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitlerinin de 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltilmesi ve Halkbank’tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli kredi ile borcunu tasfiye imkânı sağlanması, genç girişimcilerin sıfır faizli kredi limitinin 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltilmesi sadece esnaf camiası için değil, piyasaların canlanması, toparlanması ve nefes alması için önemli bir adım ve destektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz.” dedi.
Kredi verilmesinin önemli olduğunu, ancak daha da önemlisinin piyasanın denetimsiz bırakılmaması olduğunu belirten Limon, “Esnafın ekonomik krizlere karşı korunması, ekonominin temellerinin sağlam kalmasını sağlar. Ancak; piyasadaki kayıt dışılık ve denetimsizlik yerli ve küçük sermaye kaynaklarını tüketiyor. Bu nedenle piyasa şartları uygun şekilde düzenlenmediği, izlenmediği ve kontrol edilmediği takdirde yapılan destekler, verilen katkılar boşa gitmiş olacaktır. Sağlanan kredilerin piyasalara ve ekonomik politikalara olumlu yansıması için piyasa denetimsiz bırakılmamalı. Uluslararası marketler ve zincir marketler mutlaka gözetim altına alınmalıdır. Özellikle gıda dağıtım organizasyonları ve fiyatlandırılması vicdanı olmayan büyük sermayeye bırakılmamalı. Gıda dağıtım ve organizasyonları ile ham maddelerinin piyasaya arz edilmesinin takip edilmesi güvenlik meselesi yapılmalı ve takibe ve denetime alınmalı.” ifadelerini kaydetti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ