Tarih: 13.10.2024 19:29

Lider Milliler, Buzlar Ülkesinde Zafer Peşinde: İzlanda'yı Eritmeye Hazır!

Facebook Twitter Linked-in

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta mücadele ettiği 4. maçında İzlanda'ya konuk oluyor. Ay-yıldızlılar, gruptaki liderlik koltuğunu korumak için Laugardalsvöllur Stadyumu'nda zafer arayacak.

MİLLİLERİN LİDERLİK SINAĞI

Türkiye, 7 puanla lider durumda olduğu grupta, rakipleri karşısında 2 galibiyet ve 1 beraberlikle dikkat çeken bir performans sergiledi. İzlanda ise grupta 3. sırada yer alıyor ve milli takımımız karşısında geri dönüş yapmayı umuyor. Milli takımımız yarın TSİ 21.45'te İzlanda ile kritik bir mücadeleye çıkacak.

TARİHTEKİ 15. RANDEVU

Türkiye ile İzlanda'nın futbol tarihinde 14 kez karşı karşıya geldiğini hatırlatan istatistikler, bu rekabetin ne kadar çekişmeli geçtiğini gözler önüne seriyor. Ay-yıldızlılar 3 galibiyet elde ederken, 8 kez mağlubiyet yaşadı ve 3 mücadele de berabere tamamlandı. İki takım son olarak İzmir'de buluşmuş ve Türkiye sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.

MİLLİ TAKIM 635. MAÇINA ÇIKIYOR

Milli takımımız, İzlanda mücadelesiyle tarihindeki 635. maçını oynayacak. Geride kalan 634 maçta, 349'u resmi, 285'i özel karşılaşma olmak üzere toplam 247 galibiyet elde eden milliler, 238 mağlubiyet ve 149 beraberlik yaşadı.

MONTELLA 17. MAÇINDA

A Milli Takım'ın İtalyan teknik direktörü Vincenzo Montella, milli takımın başında bugüne kadar 16 maça çıktı. Bu maçlarda 8 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik alan Montella, milli takımımızı zorlu İzlanda deplasmanında da galibiyete taşımak istiyor.

SKORU BELİRLEYECEK İSİM: DAMIAN SYLWESTRZAK

İzlanda ile oynanacak karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonu hakemi Damian Sylwestrzak yönetecek. Ona yardımcı hakem olarak Pawel Sokolnicki ve Bartosz Kaszynski eşlik edecek. Mücadelenin 4. hakemi ise Marcin Kochanek olacak.

A MİLLİ TAKIM ADAY KADROSU AÇIKLANDI

Ay-yıldızlıların İzlanda karşılaşması öncesi aday kadrosu da belli oldu. Kadro kaleciler, defans oyuncuları, orta saha oyuncuları, ve forvetlerden oluşan zengin bir yelpazeye sahip. Kadro, Türkiye futbolunun hem genç yeteneklerini hem de deneyimli isimlerini barındırıyor. İşte aday kadroda yer alan isimler...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —