LGS’de birinci olan Yiğit Bulut’tan yerli ve millilik vurgusu

LGS’de birinci olan Yiğit Bulut’tan yerli ve millilik vurgusu

Eğitim 11.07.2025 13:34:38 0
LGS’de birinci olan Yiğit Bulut’tan yerli ve millilik vurgusu
Tarih: 11.07.2025 13:34 Güncelleme: 11.07.2025 13:34
Elazığ’da LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren ve hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Başyardımcısı ile aynı ismi paylaşan Yiğit Bulut, "Yerli ve milli üren yapıp ülkeme hayırlı bir insan olmak istiyorum" dedi.

15 Haziran 2025 tarihinde yapılan Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci Seçme Sınavı (LGS) sonuçları bugün açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şevval Ece Kılınçer, Şehit Önder Pınar Ortaokulu öğrencisi Yiğit Bulut ve Mezre Ortaokulu öğrencisi Zümra Keklik, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Başarı sırrının planlı ve azimli çalışmak olduğunu dile getiren birincilerde Yiğit Bulut, hedefinin uçak mühendisi olmak istediğini ifade etti. İlerde yapacağı projeler ile dışa bağımlılığı azaltmak istediğini aktaran Bulut, en büyük isteğinin ise milli ve yerli ürünler yapmak olduğunu vurguladı.

"Yerli ve milli üren yapıp ülkeme hayırlı bir insan olmak istiyorum"
Planlı ve ikrarla çalışarak bu başarıyı elde ettiğini dile getiren Yiğit Bulut "Bu süreçte öğretmenlerimin ve ailemin desteği hiçbir zaman eksik olmadı. Onlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Başarımın sırrı çok planlı ve azimli bir şekilde çalışmamdı. Aynı zamanda öğretmen ve ailemin desteğiydi. İnşallah bundan sonrada hedeflerimi gerçekleştireceğim. Uçak mühendisi olmayı istiyorum. Ülkemdeki uçak sektöründeki dışa bağımlılığı azaltmak istiyorum. Bu sektörün önemini son zamanlardaki savaşlarda gördük. Yerli ve milli üren yapıp ülkeme hayırlı bir insan olmak istiyorum" diye konuştu.

"Eğlendik ve yeri geldiğinde dersimizi çalıştık"
Arkadaşlarına tavsiyelerde bulunan Bulut, "Çok çalışsınlar. Planlı bir şekilde çalışsınlar. Denemelerde bazen kötü olabiliyor. Morallerini bozmasınlar. Çalışmaya devam etsinler. Sonucunun iyi olduğunu görecekler. Bu süreçte sosyal aktivitelerden de geri kalmadım. Okulumun yaptığı futbol turnuvasında sınıfımla beraber birinci olduk. Bende turnuvada oynadım. Bu süreçte sosyal aktivitelere önem verdik. Eğlendik ve yeri geldiğinde dersimizi çalıştık. Sonunda başardım" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ