Levent Üzümcü, İzmir'in Tiyatro Dümenine Geçti!

Levent Üzümcü İzmir Şehri Tiyatroları'nın yeni Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Politika 27.08.2024 21:34:00 0
Levent Üzümcü, İzmir
Tarih: 27.08.2024 21:37 Güncelleme: 28.08.2024 01:45

İZMİR'DE LEVENT ÜZÜMCÜ DEVREDE

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda yeni bir dönem başlıyor. Pozitif değişimin öncüsü olarak tanınan Levent Üzümcü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın (İzBBŞT) Genel Sanat Yönetmeni olarak atandı. Üzümcü'nün üç yıl süreyle bu görevi yürüteceği açıklandı.

ŞEHİR TİYATROLARI İÇİN YENİ VİZYON

Tiyatro dünyasına emek vermiş birçok deneyimli ismi içeren yeni Danışma Kurulu, İzmir Şehir Tiyatroları'nda Genel Sanat Yönetmeni seçimi için yapılan başvuruları titizlikle değerlendirdi. Adaylar hakkında hazırladıkları ayrıntılı raporları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a sundular. Değerlendirmelerin ardından ünlü tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, İzmir'in kültürel hayatına yön verecek önemli görev için seçildi.

LEVENT ÜZÜMCÜ'NÜN HEDEFLERİ

Levent Üzümcü, İzmir'de sanat ve tiyatro alanında yapılacak olan çalışmalar hakkında konuştu. Yoğun bir arzu ve kararlılıkla İzmir'e yakışacak, güçlü ve etkileyici bir tiyatro ortaya koymayı hedeflediğini ifade etti. Teknik ve repertuar açısından zengin bir tiyatro kurmayı amaçlayan Üzümcü, görevini sadece bir yöneticilik olarak değil, kültür elçiliği olarak gördüğünün altını çizdi.

GEÇMİŞTEN GELEN CESUR SÖZLER

Levent Üzümcü, geçmişte İstanbul Şehir Tiyatroları'ndaki görevine son verilmesinin ardından olay yaratmış ve kendi görüşlerini çarpıcı bir dille ifade etmişti. Kendisiyle aynı görüşleri paylaşmayanlara "Ne ben onun cumhuruyum ne de o benim başkanım" diyerek mesajını vermişti.

LEVENT ÜZÜMCÜ KİMDİR?

1972 yılında İzmir'de dünyaya gelen Levent Üzümcü, sanat hayatına Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümünde başladı. Bursa Devlet Tiyatrosu'nda geçirdiği bir yılın ardından, 25 yıllık kariyerini İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sürdürdü. İstanbul Halk Tiyatrosu ve Levent Üzümcü Tiyatrosu'nun kurucusu olarak da bilinir.