Leman Dergisi Karikatürüne Tutuklama: Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçlaması

Leman Dergisi'nin yayınladığı tartışmalı karikatürler sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Asayiş 2.07.2025 21:00:00 0
Leman Dergisi Karikatürüne Tutuklama: Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçlaması
Tarih: 02.07.2025 21:02 Güncelleme: 02.07.2025 21:02

Leman Dergisi'nin yayınladığı tartışmalı karikatürler sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Derginin 4 şüphelisi tutuklandı, yurt dışında bulunan 2 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

Karikatürün Ardından Başlatılan Soruşturma

Leman Dergisi'nin 26 Haziran tarihinde yayınladığı, Hz. Muhammed (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) ve Hz. Musa (Aleyhisselam)'ın karikatürize edilmiş görsellerini içeren karikatür büyük tepki çekmişti. Karikatürün ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatmıştı.

4 Şüpheli Tutuklandı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli, adliyeye sevk edilmiş ve çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı. Şüphelilerden Ali Yavuz, Cebrail Okçu ve Zafer Aknar "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanırken, karikatürün sahibi Doğan Pehlevan ise "cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından tutuklandı.

Yurt Dışındaki Şüpheliler Hakkında Yakalama Kararı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ve yurt dışında olduğu tespit edilen 2 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirtti. Bakan Tunç, "Peygamber Efendimizin (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) saygısızca karikatürünün çizilmesiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır." ifadelerini kullandı.

Soruşturma Devam Ediyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma, karikatürün yayınlanmasının ardından oluşan tepkiler ve kamuoyundaki hassasiyet göz önünde bulundurularak devam ediyor. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında daha fazla kişinin ifadesinin alınması ve delillerin toplanması bekleniyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

Galatasaray - Konyaspor Maçı'nda Goller Art Arda geldi.. Canlı Takip - Canlı İzle


Van Spor

Arif Ünver’den Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

Elazığ’da kuşak terfi sınavları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ