Latif Şimşek'ten tüketicilere çağrı: 15 gün et yemeyin

Artan gıda fiyatlarının değerlendirildiği A Haber canlı yayınında gazeteci Latif Şimşek'ten tüketicilere 15 gün et yemeyin çağrısı geldi.

Ekonomi 11.08.2022 13:19:00 0
Latif Şimşek
Tarih: 11.08.2022 13:22

Enflasyon ve artan gıda fiyatlarının ele alındığı A Haber canlı yayınında gazeteci Latif Şimşek, tüketicilere şu ifadelerle çağrı yaptı:

Devletimiz üzerine düşeni yapıyor. Bazı gıda ürünlerinde KDV indirimi de yapıldı. Bunu da istismar ettiler. Fahiş fiyat uygulayanlara kesinlikle acımamalı, ortada hiç bir şey yokken zam yapıyorlar. Temel girdilerin sabit olmasına rağmen serbest piyasada gerileme beklenirken indirim yapılmıyor.

Fiyat artışlarıyla ilgili muhalefetin ticaret odaları ve aracılara bir çağrıda bulunup zor süreçte herkesin elini taşın altına koymamasını eleştirdim. Fiyat artışlarıyla ilgili odalardan ve sanayi kuruluşlarından da duymadım ben bunu.

Tüketicinin fiyatları dengede tutmak için en önemli silahı tüketmekten vazgeçmektir. Tüketicimizin de böyle bir niyeti olmadığı ortada. Benim sözüm 250 gr zeytin alan, yarım kilo kıyma alan insanlardan bunu bekleyemeyiz. Et fiyatları yükseldiğinde 15 gün et yemeyebiliriz. 15 gün yumarta da yemeyebiliriz. Avrupa'da böyle yapılıyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem