KYK’da barınan öğrencilere kano heyecanı yaşatıldı

KYK’da barınan öğrencilere kano heyecanı yaşatıldı

Van Spor 22.06.2022 17:09:08 0
KYK’da barınan öğrencilere kano heyecanı yaşatıldı
Tarih: 22.06.2022 17:09 Güncelleme: 22.06.2022 17:09
Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda barınan öğrencilere Murat Nehri’nde kano heyecanı yaşatıldı.
Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, sporun tabana yayılması ve gençlerin spora kazandırılması amacıyla etkinliklerine devam ediyor. Yaz spor okulları çerçevesinde su sporları şenliği düzenleyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kanoları gençler için suya indirdi. Etkinliğe katılan öğrenciler, karada eğitim aldıktan sonra ilk kez kanolara binerek kürek çekti.

“Amacımız çocuk ve gençlerimizin eğlendirilmesi, şehrimizin tanıtılması”
Etkinlikle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerinden Ramazan Konak, bünyelerindeki yaz spor okulları çerçevesinde Murat Nehri’nde gençlere yönelik kano faaliyeti yürüttüklerini söyledi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki su sporları tesisinde her hafta çarşamba günü 14.00-19.00 saatleri arasında katılımcılara etkinlik düzenleyeceklerini kaydeden Konak, “Bugünkü etkinliğimizde final sıvanı atlatan yurtlarımızda barınan gençlerimizin sosyalleşmesi ve stres atmaları için tarihi Murat Köprüsü yakınlarında kano etkinliği planladık ve onu gerçekleştiriyoruz. Bir süredir bu etkinliklerimiz devam ediyor. Kış şartlarından sonra havaların düzelmesiyle bu faaliyetleri sürdürüyoruz. Buraya gelen misafirlerimize kısa bir eğitim verdikten sonra gerekli güvenlik önlemlerini de alarak suya o şekilde indiriyoruz. Riskleri en aza indiriyoruz. Amaç çocuk ve gençlerimizin eğlenmesi, şehrimizin tanıtılması ve ilimizde bulunan tarihi bir yerin halka daha iyi tanıtılması. Yaklaşık 40 genci bugün aramıza alarak onlarla beraber güzel bir etkinlik yaptık” dedi.

“Kano heyecanı yaşadık”
İlk kez Murat Nehri’ne gelerek kanoya bindiğini anlatan öğrencilerden Akın Altun ise “Çok güzel bir deneyim oldu. Burada kano heyecanı yaşadık. Çok güzel bir heyecan oldu. Artık her hafta geleceğiz. Çevremize de önereceğiz. Burada çok güzel bir etkinlik gerçekleşiyor. Her hafta böyle bir etkinliğin yapılması Muş için çok önemli bir durum. Hocamız bize burada ilk önce eğitim verdi. Daha sonra suya girdik ve kürek çektik. Herkesi buraya bekliyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ