Tarih: 25.10.2024 02:09

Kuzey Irak'ta Terör İnlerine Büyük Darbe: 34 Hedef Yerle Bir!

Facebook Twitter Linked-in

MSB AÇIKLADI: 34 TERÖRİST HEDEF İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen hava harekatı neticesinde terör örgütüne ait 34 hedefin başarıyla imha edildiğini açıkladı. Harekatın, Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar'da yer alan terörist unsurlarına yönelik olduğu belirtildi.

YÜRÜTÜLEN OPERASYON DETAYLARI

24 Ekim tarihinde saat 23.30'da gerçekleştirilen harekatın, teröristlerin kullandığı ve sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve tesislerden oluşan noktaları hedef aldığı kaydedildi. Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu hedeflerin tamamen yok edildiğini ifade etti.

AZİM VE KARARLILIK VURGUSU

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık öne çıkarıldı. Mücadelede sivil, dost unsurlar ve kültürel varlıkların korunması için tüm tedbirlerin alındığı bildirildi. Ayrıca, operasyonda yerli ve milli mühimmatın etkin bir şekilde kullanıldığı ve bu operasyonların, terörün tamamen bitirilinceye kadar devam edeceği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar’da bulunan terörist hedeflerine 24 Ekim 2024 saat 23.30’da hava harekatı icra edilmiş, icra edilen hava harekatı ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 34 hedef imha edilmiştir” ifadelerine yer verildi. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapılan açıklamada, “İcra edilen harekatta azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır” denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —