Kurt yavruları emin ellerde

Kurt yavruları emin ellerde

Van Haberleri 7.06.2024 15:15:00 0
Kurt yavruları emin ellerde
Tarih: 07.06.2024 15:15 Güncelleme: 07.06.2024 21:24

Hakkari’de bitkin halde bulunan kurt yavruları, getirildikleri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde koruma altına alındı.
Hakkari’de duyarlı vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan kurt yavruları, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hakkari Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Burada veteriner hekimler tarafından kısa bir süre beslenmeleri yapılan kurt yavruları, rehabilite edilmek üzere Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne teslim edildi. Burada da her türlü bakımları yapılan kurt yavruları, görevliler tarafından biberonla besleniliyor.

“Yavru hayvanlara kreş hizmeti veriyoruz”
Konuya ilişkin konuşan Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, merkez olarak Van Gölü Havzası’ndaki bütün hayvanların sorunlarıyla ilgilendiklerini belirtti. Bahar aylarında annesinden ayrılmış ve yuvadan düşmüş yavru hayvanlara kreş hizmeti verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Aslan, “Son olarak DKMP Hakkari Şube Müdürlüğü ekipleri bitkin halde bulunan kurt yavrularını teslim almış. Bu yavrulara veteriner hekim evinde bir bebek gibi bakmış. Kurt yavruları daha sonra bize getirildi. Bize getirildikten sonra yavrular iyi beslenildi. Şu an biberonla besliyoruz. Rehabilitasyon süreçlerini tamamlayacağız. Daha sonra DKMP yetkilileriyle beraber yapılan görüşmeler sonrası hayvanların doğaya salınmaları için çalışma başlatılacak” dedi.


Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: yavruları ellerde
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem