Kura Nehri’nde temizlik çalışması

Kura Nehri’nde temizlik çalışması

Genel 29.11.2025 13:11:33 0
Kura Nehri’nde temizlik çalışması
Tarih: 29.11.2025 13:11 Güncelleme: 29.11.2025 13:11
Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü, Kura Nehri’nin Ardahan merkezden geçen kısmında nehir yatağı düzenleme çalışmalarına başladı. Tarihi Halilefendi köprüsü ile Ardahan Kalesi ve bungalovlar arasında başlatılan çalışmaların 3 kilometrelik bir hattı kapsadığı bildirildi.
Ardahan’da, Kura Nehri üzerinde Devlet Su İşleri tarafından temizlik çalışması başlatıldı. Kars 24. Bölge Müdürlüğü ve Ardahan 243. Şube Müdürlüğü tarafından hazırlığı ve etüt çalışması yapılan işte Ardahan 243. Şube Müdürlüğü çalışmayı koordine ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından gerçekleştirilen bu çalışmalar, bölgedeki suyun akışını engelleyen atıkların temizlenmesi ve nehir yatağının düzenlenmesi üzerine odaklanıyor. Bu sayede hem suyun daha sağlıklı bir şekilde akması sağlanacak hem de çevre kirliliği azaltılacak.
Su seviyesinin düşmesiyle birlikte çalışması kolaylaşan Kura Nehrinde Devlet Su İşleri, iş makineleri ile nehir yatağını, akışla beraber gelen ve biriken doğal malzemeyi, çöpleri temizlemeye başladı. Bir adet paletli ekskavatör ve bir adet uzun erişimli ekskavatör ile Kura Nehrinde kapsamlı bir temizlik çalışması yapılıyor. Kıyıda büyüyen dallar ile birlikte biriken, tutulan rusubi malzeme ve çöpler toplanıp kamyonlarla birlikte taşınıp Nehrin akışı ve temizliği sağlanıyor.
Köprü çevresi, Halilefendi Mahallesi tarafı da dahil olmak üzere kıyı boyunca temizlik ve düzenleme çalışması devam ediyor. Önceki dönemlerde yine DSİ tarafınca kıyıda yapılan taş tahkimatı çalışması da bu sayede tekrar gün yüzüne çıkarılıyor. Ardahan Kalesi ve bungalovlar boyunca da temizlik çalışması devam edecek olup Kura Nehrinin güzel görüntüsünün tam anlamıyla tazelenmesi amaçlanıyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ