Kura Nehri’nde deniz bisikleti ve tekne keyfi

Kura Nehri’nde deniz bisikleti ve tekne keyfi

Genel 29.09.2023 10:20:51 0
Kura Nehri’nde deniz bisikleti ve tekne keyfi
Tarih: 29.09.2023 10:20 Güncelleme: 29.09.2023 10:20
Ardahan‘da Kura Nehri’nin turizme kazandırılması amacıyla nehirde deniz bisikleti ve tekne turu hizmeti başladı.
Ardahan Belediyesi’nce bu yıl yapılan yenileme çalışmalarından sonra yeni bir çehreye bürünerek adeta sosyal yaşam alanına dönüşen Kura Nehri vadisinde yeni bir hizmet daha hayata geçirildi. Kura Nehri üzerinde yapılan düzenleme ile oluşturulan gölette gezinti yapılabilmesi için 3 adet deniz bisikleti ve 1 tekne vatandaşların hizmetine sunuldu.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Kura Nehri’ni tıpkı Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te olduğu gibi yaşam merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Başkan Demir, "Burası Ardahan il sınırları içerisinden geçen Kura Nehri. Ardahan’dan doğup Gürcistan üzerinden Azerbaycan’a ve oradan da Hazar Denizi’ne akan çok önemli bir nehir olan Kura Nehri’nden yıllarca kültürel anlamda yararlanılmamış. Bu yıl ilk etabını gerçekleştirdiğimiz Kura Nehri’ni tıpkı Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te olduğu gibi yaşanılır bir hale getirmekti. Burada ilk etap tamamlandı; bungalov evler, bisiklet yolu ve henüz başında olduğumuz nehrin içerisinde yapılan sportif aktiviteler. İnşallah Kura Vadisi’ni Türkiye’de görmeyen ve bilmeyen kalmayacak. Amacımız burayı cazibe merkezi yapmadan bu işin peşini bırakmayacağız. Ve sağlıklı bir turizm sektörü oluşturmaya çalışarak vadi boyunca yaptığımız bungalov evlerin devamını bir veya iki kilometre Kura Vadisi boyunca yapacağız. Çeşitli oteller, turizm merkezleri, kafeler, restoranlar ve yayla turizmine yönelik sportif aktiviteler yapmayı planlıyoruz. Allah’ın bize bahşetmiş olduğu bu nehir ve kanyonları Türkiye değil sadece, dünya nasıl değerlendiriyor ise biz de değerlendireceğiz. Dünya bu gibi coğrafi güzellikleri nasıl değerlendiriyor ise onların projelerinden de yararlanarak Ardahan’ı Türkiye ve dünyaya tanıtacağız. Ve Doğu Anadolu’da turizmin başkenti Ardahan olacak" dedi.
Deniz bisikletleri ve tekne ile Kura Nehri’nde adrenalin dolu anlar yaşayan vatandaşlar da bu hizmetlerden dolayı Başkan Demir’e teşekkür etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ