Kültürel Değerler sergisinin son durağı Arnavutluk oldu

Kültürel Değerler sergisinin son durağı Arnavutluk oldu

Kültür Sanat 28.10.2022 15:41:26 0
Kültürel Değerler sergisinin son durağı Arnavutluk oldu
Tarih: 28.10.2022 15:41 Güncelleme: 28.10.2022 15:41
“Kültürel Değerlerin Fotoğraf Yoluyla Aktarılması Projesi” çerçevesinde beşinci ve son fotoğraf sergisi Arnavutluk-Vlore’de açıldı.
Proje çerçevesinde, Türkiye, Sırbistan, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’nın tarihi ve kültürel değerlerini gösteren 34 fotoğraf sanatçısının gözüyle 40 fotoğraf yer aldı. Bu sergiyle birlikte proje çerçevesinde öngörülen bütün sergiler gerçekleştirilmiş ve proje tamamlanmış oldu. READ-Regional Network for Cultural Diversity,Kültürel Çeşitlilik için Bölgesel Ağ Projesi çerçevesinde bir alt hibe projesi olarak desteklenen bu projenin son sergisinin ev sahipliğini Auleda Local Economic Depelopment Agency üstlendi. Auleda Local Economic Depelopment Agency’den Nikolla Pulla yaptığı açıklamada, projede yer almaktan mutluluk duyduklarını, birbirinden değerli fotoğraf sanatçılarının eserlerini Vlore’de sergiledikleri için gurur duyduklarını belirtti. Daha önce birkaç kez AB projesi yürüttüklerini, Türkiye, Sırbistan ve Kuzey Makedonya ile birlikte yürüttükleri bu projenin kendilerine ayrı bir tecrübe kazandırdığını belirten Pulla, proje ortaklarına ve finansman sağlayan AB’ye teşekkür etti.
Projede 4 ülkeden 5 STK yer aldı. MAFSAD’ın dışında Türkiye’de Sille Sanat Sarayı, Arnavutluk’tan Auleda Local Economic Depelopment Agency, Sırbistan’dan Art Team Photo Club ve Kuzey Makedonya’dan Kumanovo Photo Club gibi STK’lar projede aktif olarak görev aldılar ve bu dernekler kendi ülkelerindeki sergilerin organizasyonunu gerçekleştirdiler.
Projenin genel değerlendirmesini yapan Malatya’da Proje Koordinatörü Eğitimci Yılmaz Konuk, proje çerçevesinde Türkiye, Sırbistan, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’nın tarihi ve kültürel değerlerini 34 fotoğrafçının gözüyle ve 40 fotoğrafla anlatmaya çalıştıklarını, projenin beklediklerinden daha verimli geçtiğini ve geribildirimlerin çok iyi olduğunu söyledi. Türkiye, Sırbistan, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’da toplamda 5 sergi açtıklarını, bu sergileri yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Konuk, projeye destek sağlayanlara teşekkür etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ