Kültür ve doğa turuna hazır olun: Van Gölü Ekspresi bilet fiyatları açıklandı!

Anadolu'nun Eşsiz Güzelliklerine Yolculuk: Turistik Van Gölü Ekspresi Seferlere Başlıyor!

Van Haberleri 2.03.2024 14:01:00 0
Kültür ve doğa turuna hazır olun: Van Gölü Ekspresi bilet fiyatları açıklandı!
Tarih: 02.03.2024 14:03 Güncelleme: 02.03.2024 14:34

Turistik Van Gölü Ekspresi raylarda. Yemekli ve yataklı vagonlara sahip olan Turistik Van Gölü Ekspresi'nin seferleri yakın zamanda başlayacak. Hem Ankara-Diyarbakır hem de Ankara-Tatvan güzergâhlarında hizmet verecek trenin bilet fiyatları ve ayrıntıları açıklandı.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞININ YENİ AÇIKLAMALARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'nin popülaritesine yönelik olumlu dönüşler üzerine Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan güzergâhlarında iki yeni turistik tren seferinin hayata geçirileceğini duyurdu. Nisan ayında yolculukların başlayacağı belirtilirken, yaz sezonunun ortalarına kadar devam edeceği ifade edildi.

BİLET FİYATLARI VE İKİ YENİ ROTA

Yeni rotalar hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, 180 kişilik kapasiteye sahip Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni'nin 1.051 kilometrelik bir parkuru kapsayacağını duyurdu. 

Bilet fiyatlarına da değinildi; Ankara-Diyarbakır yolculuğunda iki kişilik yataklı kabinlerin fiyatı 9 bin lira, Diyarbakır-Ankara güzergâhında ise 8 bin lira olarak belirlendiği bildirildi.

TURİSTİK TRENLERİN TURİZM KATKISI

Ankara-Tatvan güzergâhında hizmet verecek trenin 1.262 kilometrelik bir yolculuk sunacağı ve istikametlerde belirli duraklarda tarihi ve kültürel değerlerin keşfine olanak sağlayacağı belirtildi. 

19 Nisan'da Van'dan hareket edecek Turistik Van Gölü Ekspresi'nin bilet fiyatları da açıklandı; Ankara-Tatvan yönlü seyahatler için iki kişilik yataklı kabin odalar 9 bin 900 lira, Tatvan-Ankara güzergâhı ise 9 bin lira olarak fiyatlandırıldı. 

Bakan Uraloğlu, trenlerin Anadolu'nun doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetme imkanı sunacağını vurgulayarak, fotoğraf tutkunları için de cazip fırsatlar barındırdığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem