Kültür Bakanı Ersoy, ne demek istedi?

Devletin vali ve kaymakamlarının adli vaka kayıtlarına dayalı olarak "Yoğun suç şikayetleri geliyor" gerekçesi ile iptal ettikleri festivaller üzerinden tartışma sürüyor.

Politika 14.09.2022 22:48:00 0
Kültür Bakanı Ersoy, ne demek istedi?
Tarih: 14.09.2022 22:50

Geçtiğimiz yıllardaki örneklerinde yoğun suç şikayetleri geldiği için vali ve kaymakamlar tarafından iptal edilen, 7-8 güne yayılan ve kamp kurularak çadırlar içinde kızlı-erkekli kalınan festivaller üzerinden çıkan tartışma, yeni bir boyut kazandı. Kültür Bakanı da tartışmaya katıldı ve neleri kapsadığını açıklığa kavuşturmadan, "Hiçbir sınırlama olmasın" dedi.

Bakan Ersoy: Hiçbir sınırlama olmasın
Konuyla ilgili Hürriyet'e konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, vali ve kaymakamların gerekçelerindeki, "Düzenlenen festivallerin süresi içinde yoğun suç şikayetleri geliyor" gerekçesine hiçbir cevap vermeksizin bahsi geçen etkinlikler için şunları dedi:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı açısından ve konunun doğası gereği, bizim için ne kadar az kısıtlama, ne kadar az sınırlama olursa o kadar doğru olur. Bizim yaklaşımımız bu. Hatta mümkünse hiç kısıtlama, hiçbir sınırlama olmasın. İşimiz kültür, sanat ve turizm… Bazı bölgelerde, bazı hassasiyetler oluşabiliyor ve kaymakamlıklar nadiren iptal kararları verebiliyor. Ancak kaymakamlık son merci değil, ilk merci. Eğer haksız bir uygulama olduğu düşünülüyorsa, hukuk yolu ile karar düzeltme talep edilebilir.”


Anahtar Kelimeler: Kültür Bakanı Ersoy demek istedi?
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem