'Tarihin Işığında Moda 2. Arslantepe Defilesi' gerçekleştirildi

Kültür Sanat 17.09.2017 15:49:38 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.09.2017 15:49
Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları kapsamında Moda Tasarımcısı Ahmet Giray Yılmaz tarafından hazırlanan ‘Tarihin Işığında Moda, 2. Arslantepe Defilesi’ gerçekleştirildi. Arslantepe Höyüğü’nden çıkarılan mühürlerden esinlenilerek hazırlanan koleksiyon defilede tanıtıldı.
Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen ve Moda Tasarımcısı Ahmet Giray Yılmaz ve Yardımcı Moda Tasarımcısı Kübra Yılmaz tarafından hazırlanan ‘Tarihin Işığında Moda 2. Arslantepe Defilesi’ Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda yapıldı.
Moda Tasarımcısı Ahmet Giray Yılmaz ve Yardımcı Moda Tasarımcısı Kübra Yılmaz tarafından hazırlanan koleksiyon, 21 kombinden oluşurken, Arslantepe Höyüğü’nden çıkarılan mühürler, özel kumaşlara baskı ve işlenerek uygulandı. Özel bir çalışma olarak sunulan koleksiyon, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Buradaki koleksiyonda Arslantepe figürleri işlenmiştir. Böyle bir koleksiyonu hazırlayan Ahmet Giray Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
Moda Tasarımcısı Ahmet Giray Yılmaz ise, defilenin gerçekleştirilmesine büyük katkı veren Başkan Gürkan’a teşekkür ederek, “Başkanımız Arslantepe’yi ve kültürü çok seviyor ve önemsiyor. Her zaman bu tür etkinliklere katkı verdiği için teşekkür ediyorum” diyerek, defileye ilgi gösteren ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Başkan Gürkan, defile sonrası Moda Tasarımcısı Ahmet Giray Yılmaz’a teşekkür plaketi verdi.
Defile programına, Malatya Valisi Ali Kaban, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, MHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Mesut Samanlı, AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Özkan, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ