Suriyeli çocuklar hayallerini resimlerle anlattılar

Kültür Sanat 3.01.2018 15:59:13 0
Suriyeli çocuklar hayallerini resimlerle anlattılar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.01.2018 15:59
Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve İnönü Üniversitesi Sosyal ve Entelektüel Faaliyetler Topluluğu iş birliğinde, Malatya’da göçmen kampında yaşamını sürdüren 30 çocukla Göç Çocukları Atölyesi çalışması adı altında bir birinden farklı etkinliğin yer aldığı bir program düzenlendi.
Atölye çalışmasında yer alan öğrenciler, çocukların rutin hayatlarına farkındalık katmak ve yaşam alanlarını bir günlüğüne değiştirerek onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla ortaklaşa atölye çalışması kapsamında çeşitli etkinlikler yaptılar.
Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Sabri Akın ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat göç atölyesini gezerek, çocuklarla beraber yemek yediler.
Beydağı Kampında yaşayan Suriyeli çocuklar ile beraber İnönü Üniversitesini ziyaret ettiklerini ifade eden Sabri Akın, “ Bu etkinlikteki temel hedefimiz, kamp ortamında yaşayan çocuklarımızı üniversite öğrencilerimizle buluşturup, onlarla anı ortamı paylaşıp gerek resim ve gerekse bir takım sosyal etkinlikler yaparak çocukların sosyal yönlerinin daha çok gelişmesine katkı sunmaktır” dedi.
Suriyeli çocukların proje kapsamında üniversite öğrencileri ile iletişim sağlamalarının çocuklara ciddi manada katkı sağlayacağını söyleyen Sabri Akın, buna benzer çalışmaları yıl boyunca sürdürmeyi planladıklarını söyledi.
Çocukları üniversite öğrencileri ile buluşturmak ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak istediklerini belirterek sağlayan Malatya Büyükşehir Kent Konseyi’ne öğrenci topluluğunun sosyal sorumluluk projesine ciddi bir destek sağladıkları için teşekkürlerini söyledi.
Daha sonra söz alan bazı Suriyeli çocuklar ise Malatya’da olmaktan gayet memnun olduklarını söyleyerek herkese teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından çocukların el becerileri ile yaptıkları çeşitli oyuncaklar, resimler ve maket çalışmaları sergilenerek üniversiteli öğrencilerin beğenisine sunuldu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ